Til toppen

Tilbake

Norsk
English

Vi låner ut Vinterhagen gratis til åpne arrangementer

Vinterhagen har alltid vært gratis å låne. Her finner du ut hva du kan arrangere i et av våre feteste lokaler.

Vinterhagen

Inn hovedinngangen i Øvre Slottsgate, i første etasje, ligger Vinterhagen, en av de seks salene og scenene her på Sentralen. Opprinnelig var dette bakgården mellom de to bygningene som utgjør Sentralen i dag. Under oppussingen ble det bygget tak over bakgården, som i dag sørger for at Vinterhagen har en takhøyde på 20 meter.

Vinterhagen er hjertet til Sentralen med inngang til kafeen, restauranten, resepsjonen og trapp som leder til de andre etasjene med saler, møterom, øverom, studioer og kontorfellesskap. Det nye møterommet Bankboksen, som også kan brukes til et chambre separee for restauranten, har inngang direkte fra Vinterhagen.

Et av kunstverkene på Sentralen er Ikaroskomplekset av Jan Christensen & Marius Dahl. Verket kan først se ut som gelenderet til trappen i Vinterhagen, men løsriver seg oppover veggene og tar flere og egne veier oppover mot taket.

Når Takterrassen Mynt er stengt for sesongen åpner Bar Vinterhagen og har åpent på kveldstid på torsdager, fredager og lørdager.

På dagtid fungerer Vinterhagen som en forlengelse av kafeen, og det er mulig å kjøpe kaffe, bakst og lunsj i kafeen.

Lurer du på hva Vinterhagen passer til?

Siden åpningen av Sentralen i 2016 har Vinterhagen blitt lånt til boklanseringer, releasekonserter, festivalprogramslipp, panelsamtaler, debatter, rapportlanseringer, bokbad, åpen mikrofon, etterfester, pop-up-shops, frokostseminarer, mingling, strikkekafe, lanseringsfester, premierefester, julebord, bryllup, vielser, medlemstreff, quiz, stand-up, kick-off, moteshow, pitchekvelder, presentasjoner, som lounge og til afterwork-arrangementer.

Alle kan låne Vinterhagen

Vinterhagen passer perfekt til åpne arrangementer, og har kapasitet til 80 stående personer, eller 60 personer sittende i kinooppsett. Publikummerne eller deltakerne kommer inn hovedinngangen i Øvre Slottsgate, eller kan gå gjennom kafeen.

Vinterhagen er et åpent lokale, og det er derfor ikke mulig å arrangere lukkede selskap eller lukkede arrangementer med billettsalg eller påmelding. Vi stenger ikke dørene til Vinterhagen, så arrangementet må tillate at andre går gjennom lokalet til trappene, kafeen, restauranten og resepsjonen. Arrangementet kan ikke oppleves som et lukket arrangement av utenforstående. Arrangementer i Vinterhagen må ta forbehold om lydlekkasjer fra kafeen, restauranten og andre saler og rom på Sentralen.

Vinterhagen lånes ut gratis. Inkludert i lånet er projektor, lerret, tilkobling til pc-lyd, to mikrofoner, og enkelt scene- og stemningslys som du selv stiller inn.

 

Noe koster ekstra

Sentralen er åpent til klokken 22:00 hver dag. Om arrangementet ditt varer lenger enn dette, må du betale for ekstra bemanning.

Ønsker du ekstra teknikk, lyd- eller lystekniker, å leie dj-utstyr, bemannet garderobe, vekter eller at vi rigger opp en liten scene, koster dette ekstra. 

Om du ønsker å låne Vinterhagen når baren ikke er åpen, er det mulig å åpne baren mot en garantisum. Publikum eller deltakere kan kjøpe mat og drikke i kafeen og ta med inn i Vinterhagen. Vi kan også levere catering til arrangementet.

 

Booking av Vinterhagen

Ønsker du å låne Vinterhagen kan du sende en e-post til booking@sentralen.no, eller ringe 22 47 25 00.

 

 

 

No items found.