Til toppen

Tilbake

Norsk
English

Sommer på Sentralen

Summer at Sentralen

Se programmet.See the program.

Sommer på Sentralen foregår over 9 helger. Hver lørdag og søndag fra og med 22. juni til 18. august kan barna oppleve gratis aktiviteter og underholdning.

Summer at Senralen takes place over 9 weekends. Every Saturday and Sunday from June 22nd to August 18th, children can enjoy free activities and entertainment.

Alt vil finne sted Øvre slottsgate utenfor hovedinngangen til Sentralen. Blir det dårlig vær, så flyttes alt inn i bygningen.

Programmet til Sommer på Sentralen varer fra klokken 11:00 til 15:00 på lørdager og søndager.

Fra 11:00 til 15:00 kan barna kose seg med aktiviteter på Barnas Sommerverksted. Begge dager klokken 13:00 er gratis konsert eller forestilling.

I Sentralen-kiosken ved siden av uteserveringen, selges detis, kaffe, juice, brus, lemonade og vafler, pizzasnurrer og wienerpølse.

Barnas Sommerverksted hver lørdag og søndag fra 11:00 – 15:00

Barnas Verksted er en fast, gratis helgeaktivitet for barn og familier i Vinterhagen på Sentralen. Hver lørdag og søndag i løpet av året kan barna tegne, male, lime, fargelegge, bygge duplo, leke og lese bøker i lesehjørnet under trappa.

Under Sommer på Sentralen flytter vi Barnas Verksted ut i gågata utenfor Sentralen, og kaller det Barnas Sommerverksted!

Barnas Sommerverksted er åpent mellom 11:00 – 15:00. Man kan komme og gå akkurat når man vil.

Barnas Sommerverksted passer aller best for barn fra 2 til 6 år, men alle er hjertelig velkomne!

På sommerverkstedet vil det være uteleker og tegnebord.

Barna kan spille sjakk med store sjakkbrikker, rocke med rockeringer, kaste hestesko, bygge med treleker, få ansiktsmaling, pusle puslespill, blåse såpebobler og tegne med kritt på lekehuset.

Ved tegnebordet kan barna fargelegge Sentralens maskoter, eller tegne akkurat det de vil.

Vi setter frem strandstoler som både foreldre og barn kan slappe av i.

Gratis underholdning for barna hver lørdag og søndag klokken 13:00

I tillegg til Barnas Sommerverksted, vil det være gratis underholdning for barna ute i gågata klokken 13:00.

Barna kan oppleve forestillinger, konserter, sirkusshow og improvisert teater.

Les mer om underholdningen i programmet under, og hvem det passer for.

22. juni: The Mystery of Dr Hara av dukketeaterartisten Varun

The Mystery of Dr. Hara er en enpersonsforestilling med en marionette, skapt av den kjente dukketeaterartisten Varun. Dukken er Dr Hara – en figur som Varun introduserte i 2015, og siden har utviklet flere forestillinger rundt.  

Forestillingen er interaktiv, og forteller hvordan Dr Hara har blitt slik han er – han forstår både mennesker, planter og sopp. Forestillingen forsøker å fortelle om fordommer, ikke-binær identitet og klimautfordringer på en interaktiv måte, der barna kan stille spørsmål. Dr Hara er ikke kun en ting, og forsøker å få aksept frapublikum akkurat slik han er.

23: juni og 21. juli: Grønn melodi og Musikk-o-rama med saksofonist Frøy Aagre

Frøy Aagre skal spille to forskjellige konserter under Sommer på Sentralen.

Den første konserten, 23. juni, Grønn melodi, er en interaktiv og unik musikkopplevelse. Publikummerne får muligheten til å utforske instrumenter laget av ulike materialer som plast, tre, papp og metall. Artistene vil demonstrere hvordan hverdagslige gjenstander, inkludert søppel og gamle leker, kan transformeres til musikkinstrumenter. Barna vil få en magisk oppdagelse av musikkens univers, hvor de vil lære at musikk finnes overalt og at alle kan bidra til å skape musikk.

Den andre konserten, 13. juli, Musikk-o-rama, er en musikalsk reise for både barn og voksne med Raymond fra Elfenbenskysten og Frøy fra Norge. Publikum blir en del av konserten, og sammen skaper de en interaktiv og engasjerende musikkopplevelse for både barn og voksne gjennom lyd, bevegelser og musikk.

29. juni og 17. august: Balkanjazz og høy energi med Marihøne Airlines

Bli med Marihøne Airlines på flytur to ganger i sommer! Marihøne Airlines presenterer en konsert som fenger publikum med teatralsk balkanjazz, improvisasjon, raske temposkift, dramatiske overganger, barnlig glede og høy energi.

Reisen vil by på turbulente øyeblikk gjennom store luftlommer, urytmiske krumspring og en sky av forvirring. Selv med en propell mer eller mindre, garanterer Marihøne Airlines en sikker landing, slik at alle reisende kan nå videre transport hjem.

30. juni En konsert for barnas fantasi med Meg og Kammeraten Min

Meg og Kammeraten min har levert utallige konserter for barn og unge over hele Norge, på festivaler og i kulturhus, på barnehager og skoler. De har hatt en egen TV-spesial på NRK med Kringkastingsorkesteret og er kjent for å være blant de mest dynamiske låtskriverduoene i norsk musikk, uavhengig av sjanger og aldersgruppe.

Ingen temaer er for små eller for store for Meg og Kammeraten Min. De tar for seg alt fra den kriblende følelsen av å være tissetrengt, forvirringen av forelskelse, ensomhet og tretthet, til familiære forhold, som når bestefar får ny kjæreste. De utforsker også vennskap med en robot og det å sove tungt. Dette er en uforglemmelig konsertopplevelse for barna!

6. juli og 20. juli: Musikk fra hele verden med Trio Oro

Trio Oro presenterer en unik besetning bestående av blokkfløyte, djembe og gitar. Med et høyt teknisk nivå, smittende musikkglede og sjarm, leveres låter som er designet for å imponere, overraske og fenge. Konserten kan oppsummeres med tre nøkkelord: driv, humor og presisjon. Inspirert av musikk fra hele verden, gjør de avansert og ukjent musikk tilgjengelig for barn i alle aldre gjennom formidling. Målet med konserten er å spre musikkglede og inspirere publikum til å aktivt lytte til ny musikk.

7. juli, 14. juli og 28. juli: Sirkusmagi og akrobatikk med Urban Circus

Urban Circus skal ha tre sirkusshow under Sommer på Sentralen!

Urban Circus er en dynamisk og engasjerende sirkusgruppe som har vært en del av Sommer på Sentralen i flere år. Urban Circus har sirkusforestillinger og workshops, og er kjent for å skape god stemning blant publikum, både for voksne og barn. Forestillingene deres er interaktive og inkluderer ulikt sirkus-utstyr som publikum kan prøve ut etter showet.

13. juli Riti Ritimo – Musikk og folkesanger fra hele verden

Riti Ritimo er en musikalsk opplevelse som tar barn med på en rytmisk oppdagelsesreise. De spiller en blanding av ny musikk og folkesanger fra forskjellige deler av verden. Forestillingen er interaktiv, og inviterer barna til å delta i sang og dans.

Riti Ritimo bruker en rekke instrumenter, inkludert perkusjon og det gambiske strenginstrumentet kora. Musikken deres er både engasjerende og lærerik, og gir barna en mulighet til å utforske musikkens mangfoldige verden. Riti Ritimo er kjent for sin energiske fremføring og evne til å engasjere publikum. De skaper en atmosfære som er både morsom og pedagogisk.

Riti Ritimo er dedikert til å introdusere barn til musikkens rike mangfold. Deres forestillinger er en feiring av musikk, kultur og fellesskap.

27. juli: Syng, Saleh, syng – en fusion av nordisk og arabisk musikk

Syng Saleh, syng! er en konsertforestilling som utforsker møtet mellom nordisk og arabisk musikk gjennom instrumenter som kantele, jouhikko, fele, oud og qanon.

Forestillingen dykker ned i finske myter inspirert av Saleh Mahfouds favorittbok fra barndommen: det finske nasjonaleposet Kalevala. Historiene fra Kalevala, som forteller om snødekte landskap, dype skoger og tusen innsjøer, står i kontrast til varmen og larmen i Damaskus, verdens eldste by, hvor Saleh vokste opp.

Forestillingen tar for seg den mektige magikeren Vainamoinen, besvergelser, og temaer som fugler og menneskers migrasjon, og knytter dem til både Damaskus og Finnskogen. Musikken og fortellingen skaper e nbro mellom kulturer og generasjoner, og inviterer publikum til å reflektere over tilhørighet og grensekryssing.

3. august: Sharqi Ensemble: Midtøstens Melodier på Sentralen

Sharqi Ensemble er en musikalsk sammensmelting av kulturer og tradisjoner, hvor tre musikere med ulik bakgrunn møtes i Oslo og deler sin felles lidenskap for musikk fra Midtøsten.

Inger Hannisdal fra Norge studerte arabisk musikk på fiolin i Libanon.

Michaela Antalová fra Slovakia kom til Norge for å studere trommer ved Norges Musikkhøgskole.

Shble Saleem fra Syria begynte å spille oud etter at han kom til Norge.

Sammen utgjør de Sharqi Ensemble og tilbyr et repertoar som inkluderer blant annet klassisk ottomansk hoffmusikk, en protestsang fra 70-tallet, en kjærlighetsballade fra Shbles hjemby Sweida, en populær sang av den libanesiske sangeren Fairuz, og avslutter med en livlig dabke-låt. Konserten er en feiring av musikalsk mangfold og en invitasjon til å oppleve rikdommen av ulike musikktradisjoner.

4. august: Toget Trio: Fra Blues til Barnesanger

Toget Trio er ikke bare et vanlig band, men en unik trio som byr på gitar, blokkfløyte og djembe. Med smittende musikkglede og masse sjarm, tar de deg med på en musikalsk reise fra tidlig 1900-tallets Amerika til dagens Norge.

Toget Trio spiller kul gitarmusikk som appellerer til både barn og foreldre. De blander ukjente melodier med velkjente sanger og låter, og tar utgangspunkt i repertoar fra den amerikanske musikkhistorien. Musikken har elementer fra både blues, jazz, bluegrass, country og rock ’n roll, blandet med en god dose velkjent barnesang-repertoar.

Her får du alt fra Prøysen-viser til boliviansk folkemusikk, du får heftige rytmer og en av verdens vakreste melodier.

10. august: Forestillingen om Tamburina og hennes familie

Forestillingen om Tamburina og hennes familie er en fargerik og livlig opplevelse som tar publikum med på en musikalsk reise. Tamburina, hovedpersonen, er en ung jente med en stor kjærlighet for musikk og eventyr.

Hennes familie er like musikalske, og sammen skaper de vakre melodier som fyller luften med glede. Forestillingen er en blanding av sang, dans og teater, og gir publikum en sjanse til å bli kjent med Tamburina og hennes verden. Hver forestilling er unik, med nye sanger og historier som utfolder seg på scenen. Tamburina og hennes familie inviterer publikum til å synge, danse og le sammen med dem. Forestillingen er både underholdende og lærerik, og gir barna en mulighet til å utforske musikkens verden. Med Tamburina og hennes familie på scenen, er det alltid en fest!

18. august: Improvisert eventyrteater med Plutselig Barneteater

Plutselig Barneteater! spiller sitt improviserte eventyrteater 18. august.

Dette er et interaktivt teater der skuespillerne og en pianist improviserer frem fantastiske teaterforestillinger etter forslag fra publikum. Med en blanding av humor og fantasi skapes unike og spontane forestillinger basert på publikums forslag, noe som gjør hver opptreden unik.

Plutselig Barneteater! er en engasjerende og underholdende forestilling som er like gøyal for voksne som for barn.

Plutselig Barneteater er en gruppe bestående av fire talentfulle artister: Henrik Horge, Benedikte Kruse, Andreas Cappelen og Lars Andreas Aspesæter

Sammen skaper de nyskapende improteater for hele familien, hvor hver forestilling er unik og tar utgangspunkt i en folkekjær fortelling etter forslag fra barna i salen1. Deres forestillinger er kjent for å være magiske, interaktive og fulle av overraskelser.

Plutselig Barneteater har også en podcast, med samme navn, som nå består av over 260 episoder.

Gi og ta bøker i lesekiosken

Foreningen !les sin lesekiosk i gågata vilbvære åpen hele sommeren. I lesekiosken kan barna gi en bok og ta en bok.

Det står overbhundre Lesekiosker rundt i hele landet som er åpne og tilgjengelige for alle.bSom en del av Sommer på Sentralen vil Lesekiosken utenfor Sentralen være fylt med bøker for barn og unge.

Men barna må følgebmed når de går inn i Lesekiosken - kanskje det ringer i telefonen! Om barna plukker opp røret får de høre Historien om Sentralen. Det er også utdrag fratre ulike bøker som leses opp i røret, når man trykker på knapp 1, 2 eller 3.

Lesekiosk er et nasjonalt litteraturformidlingsprosjekt i regi av Foreningen !les støttet av Sparebankstiftelsen Dnb. I Lesekioskene kan alle ta en bok og gi en bok. Det finnes over 100 lesekiosker i Norge.

Everything will take place in Øvre Slottsgate outside the main entrance of Sentralen. In case of bad weather, events will be moved indoors.

The program runs from 11:00 AM to 3:00 PM on Saturdays and Sundays. From 11:00 AM to 3:00 PM, children can enjoy activities at the Children's Summer Workshop.

Both days at 1:00 PM, there will be a free concert or performance.

At the Sentralen kiosk next to the outdoor seating area, you can buy ice cream, coffee, juice, soda, lemonade, and waffles, pizza swirls, and hot dogs.

Barnas Sommerverksted (Childrens Summer workshop)

Barnas Verksted is a regular, free weekend activity for children and families in Vinterhagen atSentralen. Every Saturday and Sunday throughout the year, children can draw, paint, glue, color, build with Duplo, play, and read books in the reading corner under the stairs. During Summer at Sentralen, Barnas Verksted moves to the pedestrian street outside Sentralen and is called Barnas Sommerverksted. It is open from 11:00 AM to 3:00 PM, and you can come and go as you please.

The workshop is best suited for children aged 2 to 6, but everyone is welcome!

At the Sommerverksted, there will be outdoor games and drawing tables. The children can play chess with large chess pieces, rock with hula hoops, throw horseshoes, build with wooden toys, get face painting, puzzle jigsaw puzzles, blow soap bubbles and draw with chalk on the playhouse.

At the drawing table, the children can color in the Sentralen’s mascots, or draw exactly what they want.

Free Entertainment for Children Every Saturday and Sunday at 1:00 PM

In addition to the Children's Summer Workshop, there will be free entertainment for children in the pedestrian street at 1:00 PM. Children can experience performances, concerts, circus shows, and improvised theater. Learn more about the entertainment in the program below.

Entertainment Program

 • June 22: The Mystery of Dr. Hara by puppeteer Varun - An interactive one-person puppet show addressing prejudice, non-binary identity, and climate challenges.
 • June 23 & July 13: Grønn Melodi and Musikk-o-rama with saxophonist Frøy Aagre - Interactive concerts using everyday objects as instruments, exploring music creation.
 • June 29 & August 17: Balkan Jazz and High Energy with Marihøne Airlines - A theatrical concert with high energy, improvisation, and dramatic transitions.
 • June 30: A Concert for Children's Imagination with Meg og Kammeraten Min - A dynamic songwriting duo known for engaging concerts for children.
 • July 6, 20 & August 11: Circus Magic and Acrobatics with Urban Circus - Interactive circus shows with workshops.
 • July 13: Riti Ritimo – Music and Folk Songs from Around the World - An interactive musical experience exploring global music traditions.
 • July 27: Sing, Saleh, Sing – A Fusion of Nordic and Arabic Music - A concert exploring the intersection of Nordic and Arabic musical traditions.
 • August 3: Sharqi Ensemble: Melodies of the Middle East - A musical celebration of Middle Eastern traditions and cultures.
 • July 27: Toget Trio: From Blues to Children's Songs - A musical journey blending American music history with children's songs.
 • July 28: The Story of Tamburina and Her Family - A vibrant musical adventure with singing, dancing, and theater.
 • August 10 & 18: Improvised Fairy Tale Theater with Plutselig Barneteater - Interactive, improvised theater performances based on audience suggestions.

Give and Take Books in the Reading Kiosk

The reading kiosk by Foreningen !les will be open all summer in the pedestrian street. Children can give a book and take a book. The kiosk also features a phone that tells the story of Sentralen and excerpts from various books when you press buttons 1, 2, or 3. This national literature project is supported by Sparebankstiftelsen Dnb, with over 100 kiosks across Norway.

 • Gratis!
 • 22. juni - 18. august
 • Hver lørdag og søndag.
 • Barnas Sommerverksted 11:00 - 15:00.
 • Konsert, forestilling, teater eller sirkusshow klokken 13:00.

 • Free!
 • June 22. - August 18.
 • Every Saturday and Sunday
 • Activities at Barnas Sommerverksted 11:00 - 15:00.
 • Concert, show, teater or circusshow at 13:00.

No items found.