Til toppen
Et bryllyp hos Sentralen

Finn ut om dere kan få rimeligere leie på Sentralen

Alle kan leie lokaler til arrangementer på Sentralen, men det er reduserte priser og gunstige betingelser for noen typer arrangementer og leietakere. Her får du mer informasjon om hvilke.

Arrangementshuset Sentralen i Oslo sentrum eies av Sparebankstiftelsen DNB. Sentralen leier ut arrangementslokaler, saler, scener, studio, podcaststudio, møterom, øvingsrom, prøvelokaler og en takterrasse.

Alle kan leie lokaler til arrangementer og møter på Sentralen, men det er reduserte priser og gunstige betingelser for noen typer arrangementer og leietakere.

Her får du informasjon om

  • hva slags arrangementer som får reduserte priser,
  • når Sentralen gir rabatt på leie av møterom,
  • gunstige priser på leie av rom til prøver, øvinger og pre-produksjon,
  • om du kan få gratis lokalleie og teknisk utstyr fra en av Sentralens to leieordninger,
  • og hvilke lokaler du kan låne gratis.

Åpne publikumsarrangementer med innhold fra seks områder

Åpne publikumsarrangementer hvor innholdet handler om Sparebankstiftelsen DNBs fire formålsområder, kulturproduksjon eller samfunnsinnovasjon får reduserte priser på lokalleie og teknikk. Arrangøren kan ikke være en virksomheter eller organisasjon som er offentlig eller kommersiell.

Arrangementet må være åpent for alle, men det kan selges billetter. Dette kan være arrangementer som konserter, festivaler, teater, danseforestillinger, lanseringer, konferanser, seminarer, frokostmøter, utstillinger eller turneringer.

Dersom du skal ha et publikumsarrangement på Sentralen, vil dette bli markedsført sammen med alle kommende publikumsarrangementer på nettsidene våre.

Du kan lese mer om Sparebankstiftelsen DNB og formålene på denne nettsiden.

Her kan du se kommende arrangementer på programmet.

Rabatt på leie av møterom

Virksomheter som jobber innenfor Sparebankstiftelsen DNBs fire formålsområder, kulturproduksjon eller samfunnsinnovasjon får rabatt på leie av møterom på Sentralen.

Møterommene kan leies per time eller per dag, i hele Sentralens åpningstid fra 08:00 - 22:00.

Du kan lese mer om Sparebankstiftelsen DNB og formålene på denne nettsiden.

Her kan du lese mer om Sentralens møterom.

Leietakere som trenger rom til prøver, øvinger og pre-produksjon

På Sentralen finnes fem rom tilpasset øvinger, prøver og preproduksjon. Disse leies ut både i hele og halve dager, hele uken.

Rommene leies ut til ekstra gunstige priser til alle som trenger akustisk tilpassede rom - som solister, band, kor, ensembler og orkestre.

Rommene er bygget som øvingslokaler, til alle typer prøver og til pre-produksjon og er akustisk tilpasset for å egne seg både til forsterket og lett forsterket lyd.

Her kan du lese mer om lokalene til prøver, øvinger og pre-produksjon.

Aktiviteter og arrangementer for barn og unge mellom 0 og 19 år

Sentralen har en egen leieordning for aktiviteter og arrangementer for barn og unge mellom 0 og 19 år. Ordningen tilbyr gratis leie av lokaler og teknisk utstyr.

Aktivitetene og arrangementene består i dag av for eksempel teater- og danseforestillinger, konserter, åpne workshops, sommerleirer, ungdomsdebatter, festivaler, rollerdisco, pitchekonkurranser for unge entreprenører og mye mer.

Over en tredjedel av aktivitetene og arrangementene på Sentralen gjennom året er for barn og unge.

Ønsker du å arrangere noe for barn og unge mellom 0-19 år? Ta kontakt med ung@sentralen.no for mer informasjon.

Du kan lese mer om leieordningen UNG her.

Arrangører av aktiviteter og arrangementer som fremmer mangfold, inkludering og tilgjengelighet

Sentralen ønsker å være et hus der alle føler seg velkomne til å arrangere aktiviteter og arrangementer, og hvor terskelen er lav for å delta eller være publikummer.

Gjennom en egen leieordning gir Sentralen gratis leie av lokaler og teknisk utstyr til aktiviteter og arrangementer som fremmer mangfold, inkludering og tilhørighet. Ordningen har fått navnet MINT.

Siden etableringen av leieordningen har publikum opplevd mangfoldige, inkluderende og tilgjengelige publikumsarrangementer som teater, festivaler, fridans, paneldebatter, konserter, show, kunstutstillinger, fagkonferanser og seminarer.

Ønsker du å arrangere en aktivitet eller et arrangement som vil bidra til å gjøre Sentralen til et åpent hus der alle føler seg velkommen og som speiler hele befolkningen? Har du en idé til et arrangement som for eksempel handler om likestilling, holdninger og med-deltakelse? Ta kontakt med mint@sentralen.no.

Du kan lese mer om leieordningen MINT her.

Vil dere låne Vinterhagen eller Kron gratis til åpne arrangementer?

Vinterhagen og Kron lånes ut gratis. Vinterhagen ligger i Sentralens første etasje, og Kron er det nederste nivået på takterrassen i femte etasje.

Inkludert i lånet av Vinterhagen er projektor, lerret, tilkobling til pc-lyd, to mikrofoner, og enkelt scene- og stemningslys som du selv stiller inn.

Siden åpningen av Sentralen i 2016 har Vinterhagen blitt lånt til boklanseringer, bokbad, releasekonserter, festivalprogramslipp, panelsamtaler, debatter, rapportlanseringer, åpen mikrofon, etterfester, pop-up-shops, frokostseminarer, mingling, strikkekafe, lanseringsfester, premierefester, julebord, bryllup, vielser, medlemstreff, quiz, stand-up, kick-off, moteshow, pitchekvelder, presentasjoner, som lounge og til afterwork-arrangementer.

På takterrassen Kron har det blitt arrangert konserter, mingling, dansearrangementer, pop-up shops og festivaler.

Det er mulig å låne Vinterhagen og Kron til åpne arrangementer uten billettsalg eller påmelding, som tillater at dørene alltid står åpne slik at alle som ønsker kan delta eller gå gjennom lokalet.

Du kan lese mer om Vinterhagen her.

Du kan lese mer om Kron her.

Ønsker du å finne ut mer? Ta kontakt med booking@sentralen.no.