Til toppen
Et bryllyp hos Sentralen

Bryllup på Sentralen

Unike lokaler til bryllup - midt i Oslo sentrum!

Leter dere etter unike og imponerende lokaler til bryllupsfesten? På Sentralen leier vi ut både historiske lokaler med formell atmosfære, og moderne lokaler som gjør festen avslappet.

Sentralen befinner seg i det gamle hovedkontoret til Christiania Sparebank. I alle lokaler på Sentralen kan du finne spor etter den gamle banken. Vi har beholdt gamle hvelvdører, marmorinteriør, veggpaneler og imponerende mosaikkgulv. Men spredt over byggets 12 500 m2 finnes også stedspesifikk kunst av kjente norske kunstnere, mørke trevegger og betonggulv, og rå eksponerte vegger.

Bygget er sentralt plassert midt i Oslo sentrum, mellom Egertorget og Akershus festning. Ankom festen i stil, enten det er i en lekker bil eller via t-banen til Stortinget T-banestasjon som ligger kun ett minutt unna.

Skal dere vies på Rådhuset? Sentralen ligger kun en 8 minutters spasertur unna.

Sentralen er hele Oslos arrangementshus

Sentralens lokaler leies ut til alle typer arrangementer, som konserter, forestillinger, konferanser og tv-sendinger – for å nevne noe. Vi har derfor det beste av lyd, lys og øvrige tekniske løsninger. Hos oss vil toastmasteren, talerne og alle på dansegulvet nyte godt av utstyr godt nok for verdens fremste artister og foredragsholdere!

Årlig gjennomføres det rundt 1500 arrangementer på Sentralen. Siden åpningen i 2016 har vi planlagt og hjulpet til med å gjennomføre 1000-vis av arrangementer! Etter åtte år har vi derfor solid erfaring og kompetanse med booking, planlegging og gjennomføring av alle typer arrangementer.

Lokaler for bryllupsfester av alle størrelser - inkludert en fantastisk takterrasse

Marmorsalen er bankens gamle ekspedisjonslokale i første etasje. Det var her kundene satt innskudd i banken, og tok ut penger. Her har vi behold det originale steingulvet, det imponerende marmorinteriøret og glasspyramiden i taket. Marmorsalen har også et eget bar- og mingleområde, og har et areal på hele 550 m2.

Denne salen tilbyr en storslått feiring for opp til 250 gjester sittende på langbord, eller 200 personer sittende ved runde bord.

Forstanderskapssalen var bankdirektørenes gamle møtelokale i tredje etasje. Gjestene kan ankomme lokalet ved å gå opp den imponerende marmortrappen, forbi de gamle hvelvdørene. Forstanderskapssalen har klassiske trepaneler på veggene, flotte lysekroner og store buede vinduer. Rett utenfor rommet ligger vår elegante bar – Gullbaren. I Gullbaren kan det serveres aperitif før middagen, og det er mulig å leie baren til å være åpen under festen.

Forstanderskapssalen er et elegant lokale for bryllupsfester for opptil 100 personer sittende på langbord, eller 80 personer sittende ved rundebord. Ønsker dere hestesko som oppsett, er det plass til 38 personer.

Kronesalen er et av våre nyeste lokaler, og åpnet etter ombygging av femte etasje i 2021. Samtidig ble det bygget en takterrasse i to nivåer rett utenfor. Om dere ønsker kan dere leie takterrassen i tillegg til Kronesalen. Hva med å la gjestene nyte velkomstdrinken på byens tak? Eller holde vielsen på takterrassen, imens gjestene sitter i amfiet som knytter de to delene sammen?

Kronesalen har store takvinduer som gir mye dagslys, og utsikt opp i stjernehimmelen. Både gulv og vegger består av lyst tre. I taket henger spesiallagde lyskupler produsert spesielt for Sentralen av Magnor glassverk.

Kronesalen er et lyst og luftig lokale for bryllupsfester på opptil 100 personer sittende på langbord, eller rett over 80 personer sittende ved runde bord.

Hvelvet er Sentralens mest unike lokale. Gjør bryllupsfesten helt spesiell ved å feire i Christiania Sparebanks gamle bankhvelv! Under oppussingen av bygningen ble det valgt å beholde de gamle, tykke hvelvdørene inn til lokalet, og den originale trappen og messaninen inne i Hvelvet. Dette er en intim black box!

Hvelvet tilbyr et intimt og rått lokale for opp til 50 gjester sittende på langbord, 40 gjester på runde bord eller 22 gjester i hestesko.

Takterrassen Kron og Mynt er vår urbane og lune takterrasse i to nivåer. Her får gjestene stemning som minner om New Yorks takterrasser, med busker, trær, terrakottafarget betong og murpussede vegger.

Kron og Mynt er en unik og stemningsfull takterrasse med plass til 150 sittende gjester til sammen på øverste og nederste nivå og i amfiet. Det er plass til opptil 200 stående gjester.

Vielse, fotografering og bryllupsfest på samme sted?

Kunne dere tenke dere å holde vielsen på Sentralen også? Det er gjennomført vielser både på takterrassen, i Vinterhagen og i Gullhallen.

Flere av lokalene på Sentralen passer også perfekt til bryllupsfotografering. Både Marmortrappen, fasaden til Sentralen, den spesielle trappen fra Vinterhagen og takterrassen er perfekte bakgrunner til bildene fra deres store dag.

Gi gjestene en imponerende festmiddag

I bygningen til Sentralen finnes flere barer, en kafe og restauranten Hitchhiker, drevet av selskapet SentralenMat, en del av EIK Servering. Det er SentralenMat som står for all servering av mat og drikke til alle brylluper på Sentralen.

SentralenMat har vært leverandør av mat og drikke på Sentralen siden åpningen i 2016.

Inkludert i våre bryllupspakker serverer SentralenMat flere retters bryllupsmenyer, kanapeer ved ankomst, nattmat og kaffe avec. Det er også mulig å legge til prøvesmaking av middagen.

Skap deres drømmebryllup!

Uansett hva slags tema du ønsker for din bryllupsfest, er du velkommen til å pynte akkurat slik du vil hos oss! Våre lysteknikere kan lyssette salen akkurat slik dere ønsker, og dere kan velge å bruke Sentralens møbler, eller leie egne.

Skal noen av gjestene bake til festen? Vi oppbevarer kakene i våre kjøleskap før bryllupet, slik at gjestene som ønsker kan levere disse i forkant. Vi sørger også for kakeoppdekking til medbrakte kaker.

Overnatting og parkering

Sentralen har flere hoteller som nærmeste nabo. Sentralen er også så sentralt plassert i Oslo sentrum, at både dere og gjestene har hundrevis av nærliggende hoteller å velge mellom.

Det nærmeste parkeringshuset ligger noen kvartaler unna, for gjestene som ønsker å ankomme i bil og har behov for parkering.

Booking, planlegging og gjennomføring

De mest populære månedene for bryllup på Sentralen er mai, juni, august og september. Men vi tar selvfølgelig imot bryllupsbookinger hele året.

Ønsker du å snakke med oss om å holde bryllupsfesten på Sentralen? Du kan sende oss en uforpliktende henvendelse gjennom vårt kontaktskjema, eller sende oss en e-post på booking@sentralen.no. Du kan også ringe oss på 22 47 25 00.

Ønsker dere å se de ulike lokalene, tar vi dere gjerne imot på en gratis befaring av lokalene. Dette må avtales i forkant, slik at vi kan være sikre på at lokalene er ledige på dagen dere ønsker å se.

Om dere velger Sentralen, vil en av våre produsenter planlegge deres bryllupsfest sammen med dere. Ønsker du å bruke en bryllupsplanlegger, er dette selvfølgelig ikke noe problem.

På Sentralen jobber det vertskap, som står klar for å hjelpe dere på dagen. Alle bryllup hos oss har en tilknyttet vert, som er ansvarlig for bryllupet på gjennomføringsdagen.

Vi fakturerer samlet sum i etterkant av bryllupet.

Vil dere lese om to av bryllupsfestene på Sentralen?

Minmote.no har skrevet om to av bryllupsfestene som ble arrangert på Sentralen i 2023.

Brudespalten: Se Adele og Eivinds lekne Oslo-bryllup

Brudespalten: Se Christina og Nikolais kule bybryllup.

Velg en pakkepris som passer for dere

Vi har satt sammen to pakkepriser for brylluper for å gjøre planleggingen så enkel som mulig. Under ser dere hva som er inkludert i de to forskjellige pakkene, og hva dere kan legge til ekstra.

Bryllupspakke

Inkludert

 • Lokalleie med tilgang til lokalet fra 08:00 - 02.00,
 • Planleggingsmøte med befaring,
 • 3-retters bryllupsmeny (ikke inkludert drikke),
 • Oppdekking på runde bord eller langbord med hvite duker, servietter, servise og stearinlys,
 • Bemannet bar,
 • Serveringspersonale fra start til slutt,
 • Kakeoppdekking til medbrakte kaker,
 • Dansegulv etter middag,
 • Gaveoppbevaring til dagen etter,
 • Projektor og lerret,
 • To mikrofoner,
 • Mulighet til å spille av musikk fra mobil/laptop,
 • Rydd og vask av lokalet.

Kan legges til

Ekstra servering som kan legges til:

 • Velkomstdrink,
 • Prøvesmaking av bryllupsmeny for 2 personer,
 • 3 kanapeer per person ved ankomst,
 • Nattmat,
 • Kaffe og avec

Det er mulig å leie ekstra teknisk utstyr, inkludert DJ-bord.

Pris per person i 2024

1700,-

Lokaler som passer

Bryllupspakke eksklusiv

Inkludert

 • Lokalleie med tilgang til lokalet fra 08:00 - 02.00,
 • Planleggingsmøte med befaring,
 • 3 kanapeer per person ved ankomst,
 • 4-retters bryllupsmeny (ikke inkludert drikke),
 • Nattmat,
 • Oppdekking på runde bord eller langbord med hvite duker, servietter, servise og stearinlys,
 • Bemannet bar,
 • Serveringspersonale fra start til slutt,
 • Kakeoppdekking til medbrakte kaker,
 • Dansegulv etter middag,
 • Gaveoppbevaring til dagen etter,
 • Projektor og lerret,
 • To mikrofoner,
 • Mulighet til å spille av musikk fra mobil/laptop,
 • Rydd og vask av lokalet.

Kan legges til

Ekstra servering som kan legges til:

 • Velkomstdrink,
 • Prøvesmaking av bryllupsmeny for 2 personer,
 • Kaffe og avec

Det er mulig å leie ekstra teknisk utstyr, inkludert DJ-bord.

Pris per person i 2024

2200,-

Lokaler som passer