Til toppen
Pil til høyre.

Tilbake

Jazzbarna inntar Sentralen

Sunday

26

.

May

2024

15:00

Produksjonsrom 1

Status

Kjøp billett

Denne søndagen blir det rene festivalen på Sentralen med to konserter, med to svært spennende band. Først ut er en stor line-up med fremragende representanter for den mellomste aldersgruppen hos Improbasen.

Trombonisten Miriam Jiménez Franke og pianisten Johanne Kurverud Storløkken gjør seg stadig mer bemerket. Saxofonisten Tarald Vilberg-Jansen kom som en vind inn i Improbasens rekker for to år siden. Tenoristen Konrad Berge Neerland og trommeslageren Eira Slettevold Ellingsen markerer seg mer og mer, og saxofonisten Ida Reitan Arntzen har utviklet seg til å bli en av Improbasen’s mest erfarne saxofonister. Gruppen får også besøk av den flotte bassisten Ruya Ziya fra Stavanger, som spilte med dem på Nasjonal Jazzscene i mars.

Denne første konserten denne søndagen er noe utvidet, for å gi disse fremragende utøverne rom til å presentere seg i litt ulike settinger. Med sextettformatet møter vi dem i flere friske låter av Gerry Mulligan, men vi får også høre dem i mer intime, moderne settinger, med komposisjoner av Charles Lloyd og Steve Swallow. Vi får med andre ord hele spekteret, så her er det mye å glede seg til.

Improbasen har spesialisert seg på å presentere svært unge jazztalenter på høyt nivå, noe som har gjort Oslo til et internasjonalt sentrum for rekruttering av de yngste jazztalentene. Serien på Sentralen er lagt til Produksjonsrom 1, som har Steinway-flygel, og er svært godt egnet for kammerjazz. Improbasen er støttet av Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk jazzforum og Oslo kommune. Gå ikke glipp av neste generasjon jazzmusikere!

Arrangør: Improbasen