Til toppen

Tilbake

Norsk
English

5 grunner til at du bør sjekke ut Sentralen

Se her

Sentralen er ikke bare et hus fylt med arrangementer – det er også mulig å oppleve, skape, arrangere selv, finne nye møteplasser og øve. Vi har gjort det enkelt og samlet 5 grunner for at du bør sjekke ut Sentralen.

1. Vinterhagen – du kan låne et av våre feteste lokaler helt gratis for ditt arrangement.

Vinterhagen er et åpent lokale og kan lånes ut til åpne gratis arrangementer som for eksempel boklanseringer, pop-up butikk, konserter, strikketreff, hekletreff, quiz og danseoppvisning + mer.  Inkludert i lånet er projektor, lerret, tilkobling til pc-lyd, to mikrofoner, og enkelt scene- og stemningslys som du selv stiller inn. Siden Vinterhagen lånes ut gratis er det ikke mulig å ha billettsalg på arrangementet og arrangementet må være gratis og åpent for alle.

Planlegger du ditt eget arrangement? Lån Vinterhagen og inviter venner og bekjente på noe unikt. Lurer du på om datoen du har er ledig?
Ta kontakt med Sentralen på e-post til booking@sentralen.no, eller ringe 22 4725 00.


Få mer informasjon om betingelser og Vinterhagen her.


2. Vi har flere steder på huset du kan sitte og jobbe helt gratis.

Gullhallen

Mellom foajéen utenfor Forstanderskapssalen og møterommene i 3. etasje, finner du Gullhallen. Dette området er åpent innen hele Sentralens åpningstider, og tilgjengelig for alle som vil sitte og jobbe, studere, ta et møte eller bare slappe av.  I Gullhallen står også de originale skrivebordene som tidligere sto i bankbokshvelvet da Sentralen var en bank, som ble brukt av bankens kunder når de skulle plassere eller hente ut eiendeler fra bankboksen sin. Her er det også lov å ta med egen lunsj.

Vinterhagen
Inn hovedinngangen i Øvre Slottsgate, i første etasje, ligger Vinterhagen. Det er hjertet til Sentralen med inngang til kafeen, restauranten, resepsjonen og trapp som leder til de andre etasjene med saler, møterom, øverom, studioer og kontorfellesskap.


Galleriet
I fjerde etasje finner du Galleriet. Her kan du sitte og slappe litt av, dersom du ønsker å koble litt ut og sitte i rolige omgivelser. Ta heis eller utforsk trappene fra Vinterhagen til etasje 4+.

 
Gratis WIFI på hele huset.
Sentralens åpningstider er 08:00 – 22:00 hver dag.
Resepsjonen til Sentralen er åpen: 08:00-16:00 (mandag – fredag).


3. Du kan utforske og bli inspirert av kunsten og arkitekturen på huset.

På Sentralen finnes det flere spennende kunstverk laget av noen av Norges mest anerkjente kunstnere.

1. Glassmalerier i restauranten og kaféen (1.etasje).
2. Lysinstallasjon i Marmorsalen (1.etasje).
3. Veggmaleri på takterrassen ( 6.etasje).
4. Ikaroskomplekset i Vinterhagen (trappeløpet).
5. Growing Gold i Gullhallen (3.etasje).
6. Veggmaleri i Galleriet (4+ etasje).

Finn ut mer informasjon over alle kunstverkene her.


4. Du kan dra på konserter og arrangementer som passer for deg.
Sentralen har mange gratis og faste tilbud av arrangementer som passer for unge. Det er alt fra klassisk musikk til danseøvinger, pitchekvelder og andre kule konsepter med og uten billettpriser.

Avtrykk

Avtrykk er en møteplass på tvers av alder som viser frem unge talentfulle menneskene bak de kreative ideene. Det arrangeres mellom 3-4arrangementer hvert år og gjennom eventet kan du komme tettere på, og bli kjent med up and coming kreatører. Målgruppen er spesielt for unge menneskene som er mellom 18-27år og alle som interesserer seg for kunst, kultur og musikk. Neste event er fredag 9.februar. Sjekk ut instagram: Avtrykkoslo

Klesbyttedag/ Klesmarked
Sentralen arrangerer flere klesbyttemarkeder og byttedager med fiksestasjon i løpet av et år. Datoer kommer fortløpende.


Lunsjkonserter i Vinterhagen

En tirsdag i måneden inviterer Dextra Musica til gratis lunsjkonsert iVinterhagen


Se Opp
Er en konsertserie som fremmer talentelever innen sjangerne klassisk, jazz og folkemusikk. Det er en felles møteplass for konserterfaring, inspirasjon og nye venner for unge musikere mellom 13 og 19år. Alle konsertene er gratis.

Sentralen Ung grunder
Er du en ung gründer? Da bør du sjekke ut Sentralen UNG Gründer! Ungt Entreprenørskap Oslo og Sparebankstiftelsen DNB står bak prosjektet, hvor unge gründere mellom 16–25 år kan delta på månedlige veiledningskvelder, og delta på pitchekonkurranser.

På veiledningskveldene kan du stille spørsmål og få tips av erfarne veiledere, som sitter klar til å hjelpe gründerne med akkurat det det renger. På pitchekveldene får man pitche sin forretningsidé foran en jury fra næringslivet, hvor vinnerne får muligheten til å søke om støtte til sin forretningsidé på inntil 10.000kr.


Soul Sessions Open Practice
Hver eneste søndag inviterer Soul Sessions Oslo til danseøving fra klokken 16:00 til 19:00. Soul Sessions Open Practice er for alle som trenger et sted å danse fra seg og trene, uansett stil, nivå og alder. Her er det plass til å trene på alt fra fingertutting til windmill! Det er alltid mange dyktige dansere på trening, og for deg som har lyst til å utvikle deg, er det en gyllen mulighet til å kunne utveksle og be om tips og hjelp.

Finn flere arrangementer som passer for deg under 26 her.


5. Øvingrom

Sentralen har flere ulike øvingsrom tilgjengelige for både fast leie og drop-in. Trenger du et øvingslokale med god akustikk? Vi har fem rom som passer til øvinger, prøver og pre-produksjon. Rommene passer både for solister, band og ensembler.

Våre øvingslokaler er:
Produksjonsrom 1
Produksjonsrom 3
Produksjonsrom 2
Studio A
Studio B  

Les mer om øvingslokaler her.


Sjekk ut om arrangementet ditt, bandet ditt eller dansegruppen din kan få støtte av Sentralen.
En viktig del av Sentralens strategi er å bidra til at barn og unge får oppleve en stor variasjon av aktiviteter og arrangementer på Sentralen. Dette gjør vi via leieordningen Sentralen UNG. Med sitt årlige budsjett finansiert av Sparebankstiftelsen Dnb har Sentralen UNG mulighet til å tilby fri leie av lokale, samt lån av husets tekniske fasiliteter for arrangører av arrangementer og aktiviteter som har målgruppe 0 – 19 år.

Les mer om Ung ordningen her.


En annen viktig del av Sentralens strategi er å bidra til satsning av arrangementer som fremmer mangfold, inkludering og tilhørighet. Sentralen MINT skal bidra til å vise at mangfold er et positivt element i samfunnet og gi arrangører mulighet til å påvirke og utfordre på egne premisser. Sentralen har et eget budsjett finansiert av Sparebankstiftelsen Dnb som dekker leie av lokale, kostnader forrigg, teknisk utstyr, teknikere, og i noen tilfeller vertskap for leietakere som arrangerer publikumsarrangementer som fremmer mangfold, inkludering og tilhørighet. Arrangementene kan være lukkede aktiviteter.

Ønsker du å arrangere noe som fremmer mangfold, inkludering og tilhørighet? Har du en ide til et arrangement som setter søkelys på likestilling, holdninger og med-deltakelse? Lurer du på om du har en ide som faller innenfor denne satsningen?

Les mer om MINT-ordningen her.


For mer informasjon om arrangementer og leie muligheter, ta kontakt med Sentralen på booking@sentralen.no eller ring 22 47 25 00.

No items found.