Vi utvider med takterasse, selskapslokale, to studioer og stort møterom

I midten av desember vedtok våre eiere, Sparebankstiftelsen DNB, å investere 68 millioner kroner i en stor ombygging av Sentralen.

Stor takterrasse med uteservering, amfiscene og plass til opp mot 250 personer er noe av det som vil stå klart for publikum allerede i slutten av 2021/begynnelsen av 2022hvis alt går etter planen.

Loftet på Sentralen huser i dag et stort og bråkete ventilasjonssystem. Det skal nå flyttes slik at loftsrommet frigjøres og kan bygges om til en ny sal. Denne salen skal ligge i direkte tilknytning til den nye takterrassen.

Sentralen har hele veien manglet et uteareal som kan brukes når det er lyst og varmt ute. I sommerhalvåret har det vært mindre folk hos oss og i juli pleier vi å holde stengt. Takterrassen vil gjøre oss mer attraktiv i sommerhalvåret. Terrassen får utendørs amfi og uteservering. Vi har jobbet tett med Byantikvaren om planene.

Tanken er å skape et åpent byrom for alle på taket. Det skal ikke være et lukket rom med eksklusiv adgang. Det finnes mange takterrasser i sentrum, men mange av dem er stengt for folk flest.

Husets tidligere liv som bankfilial preger fortsatt deler av bygget. Flere gamle bankhvelv er fremdeles intakt i Øvre Slottsgate 3. Der blir det nå ny sal og møterom. Disse skal tilrettelegges for film- og lydproduksjon.

Bankboksene blir beholdt som et element i rommet, så byggets historie blir ivaretatt.

No items found.