Til toppen

En gang i måneden får du intim og uformell kammermusikk på Sentralen

Konsertserien Saturday Classics arrangeres på Sentralen én lørdag i måneden. Her kan du oppleve nye talenter innenfor klassisk musikk i en avslappet og uformell atmosfære. Lørdagskonsertene har vært fast på programmet siden Sentralen åpnet i 2016, og har siden da presentert ulike samspill mellom blåsere, strykere, sangere, pianister, dans, kor og opera. Det varierte programmet med ulike utøvere, besetninger og stilarter passer for alle som er nysgjerrige på variasjonene innen den klassiske musikktradisjonen. Med hyggelige priser er det også en konsertserie som passer for de som liker klassisk musikk, men som ikke har muligheten til å bruke så mye penger på klassiske konserter.

Førstkommende lørdag, gjester det nye stjerneskuddet Dragos Cantea Saturday Classics, med en kraftsalve av en piano recital under konserten "War and Peace". Lørdagens program består av vakre og melodiøse stykker av Debussy, Granados, Villa-Lobos og Enescu, i tillegg til Prokofievs kanskje mest brutale og ikoniske verk, hans 7. Sonate.

Dragos Cantea spiller på Saturdag Classics 2. oktober.

I november får du den gripende historien om Johanne Nielsdatter fra Kjæfjord i Troms, som i 1695 ble dømt til døden og brent på bålet for hekseri. Da TrioGnist hørte historien, engasjerte de Ola Bremnes til å skrive sangtekster og manus, og Arne Dagsvik til å skrive musikk, før de tok med forestillingen ut på turné. 13. november tar de historien med på Saturday Classics. Årets sesong avsluttes så den 11. desember med julekonsert for sangere.

TrioGnist fremfører forestillingen "Siste Gnist" på Saturday Classics den 13. november

No items found.