Til toppen

Tilbake

Norsk
English

Kulturnatt 2021 på Sentralen

På Kulturnatt 2021 ble konsertomvisningen Glass på Dass arrangert på Sentralen

I samarbeid med Nordic Wind Festival og Interpuls - festival for minimalistisk musikk og kunst, arrangerte Dextra Musica og Sentralen konsertomvisningen Glass på Dass under Kulturnatta 2021 i Oslo. Glass på dass ble en unik konsertomvisning på Sentralen, der byggets historie, arkitektur og kunst møtte Phillip Glass og Steve Reich' minimalistiske musikk, ved at noen av landets fremste klassiske artister opptrådte i utradisjonelle omgivelser.

Det var Dextra Musica som tok initiativ til å arrangere et publikumsarrangement på Sentralen under Kulturnatta.  Imidlertid viste det seg at Sentralens lokaler denne dagen var fullbooket, og at det "eneste" som var ledig var toalettene. Det ble derfor valgt å arrangere Glass på Dass - et konsept som første gang ble fremført av Quartetto Testosterone i 2009, på Foss Videregående skole her i Oslo. Da dagen kom viste det seg likevel at enkelte lokaler var ledige, og at konsertomvisningen var så populær, at det ikke var mulig å få plass til alle publikummerne på toalettene.

Den amerikanske komponisten Phillip Glass er en av de mest kjente komponistene innenfor minimalistisk, klassisk musikk. Gjennom sin filmmusikk har han blitt svært kjent, og vært til stor inspirasjon for filmkomponister den dag i dag.

Ønsker du å lytte til Phillip Glass, så finner du spillelisten her (på Spotify).

No items found.