Til toppen

Tilbake

Norsk
English

Feil Teater presenterer – En gatefest for barna i pinsen!

Se trailer

27. og 28 mai er det duket for Feil Teater og en fest av en teaterforestilling ute i gata på Sentralen: Agentene og det sjukt farlige oppdraget! Lurer du på hva du skal finne på med barna dine i pinsen? Da er denne forestillingen noe for deg og hele familien.

Sentralen har tatt en prat med tre av skuespillerne som står bak forestillingen «Agentene og det sjukt farlige oppdraget» som skal spilles i gata utenfor Sentralen i pinsehelgen. Vilde Johannessen, Amalie Ibsen Jensen og Amanda Hedvig Lie Strand gir oss et innblikk i hva både barn og voksne kan forvente seg fra stykket. I samarbeid med Unge Viken teater har de sammen med sine kollegaer laget en forestilling som underholder både store og små.  

Forestillingen varer i 30 - 35 minutter og er fullstappet med action og energi. Det beste av alt er at den er et gratis samtidig som den er produsert for å være inkluderende. Her kreves ingen språkkunnskaper da forestillingen foregår på det universelle språket Gibberish: et tullespråk som alle (eller ingen) kan forstå. For å formidle handlingen har Feil Teater heller lagt vekt på visuelle inntrykk og fysiske virkemidler. De sier til Sentralen at dette er det en uhøytidelig forestilling som skal åpne opp for fantasien. I tillegg er hele showet interaktivt og barna blir involvert i historien.

Feil Teater spilte stykket foran publikum i fjor og sier at den passer for barn i alle aldre, men er helt perfekt for barn mellom 5 til 12år. Det er også tilrettelagt for barn med funksjonsnedsettinger, og selv om den spilles i gata er det tilgang til toaletter av alle slag en kort heistur unna inne på Sentralen.

Vilde, Amalie og Amanda var med på å grunnlegge kompaniet når de studerte på Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag (nå Nord universitet) og har for det meste laget barneforestillinger. De beskriver gjengen i Feil Teater som en stor vennegjeng som elsker å jobbe sammen. Målet for gruppen er å lage noe som de selv er gøy, noe som er skikkelig kult å se på!

En av drivkreftene bak alt de gjør er å skape teater som er tilgjengelig for alle. De vil være en motpol til institusjonsteatrene ved å tilby gratis kunst og kulturopplevelser til barn der de bor – opplevelser som kanskje til og med kan være litt kulere enn de du får på de store teaterscenene? Derfor er «Agentene og det sjukt farlige oppdraget» en forestilling som kan spilles på en parkeringsplass, i en bakgård,i gata utenfor Sentralen eller på en øy!

Gjennom 8 år har Feil Teater blitt eksperter på å spille for barn - de improviserer og tilpasser seg publikummet. Med utallige forestillinger med Den Kulturelle Skolesekken og turneer rundt i Norge i bagasjen har de gått på alle feil, men passet på å lære av disse. Dermed har de blitt gode på å holde forestillinger for barn som er fulle av tullete ting, med masse energi uten at det blir helt kaotisk. Kompaniet vil at barna skal skrike, le og kose seg. De vil at barn skal sitte igjen med følelsen av at de har vært med på noe som er skikkelig gøyalt.

Om du fortsatt lurer på hva du og familien skal finne på i pinsen så har du nå fått svaret. Kom til gata utenfor Sentralen for å oppleve teaterforestillingen som er absurd, gøyal og rar – laget av et kompani som ønsker å bringe teater til folket.  

Praktisk informasjon:

Forestillingen spilles helgen den 27. og 28. mai kl. 12:00og 14:00. For mer informasjon gå til Ung programmet.

Ikke glem å kle deg etter værforholdene – forestillingen spilles utendørs uansett vær.  

Forestillingen passer for barn fra 3 år og oppover.

 

Medvirkende:


Av: Unge Viken, Feil Teater og Morten Røsrud
Skapende skuespillere: Amanda Hedvig Strand, Vilde Johannessen, Amalie IbsenJensen, Seda Witt og Thomas Gallagher
Regissør: Morten Røsrud
Kostyme- og visuell designer: Christina Lovery
Komponist: Raymond Enoksen
Lyddesigner: Thomas Gallagher
Dramaturg: Lina Killingdalen
Produsent: Kari Schulstad Wasa
Teknisk produsent: Trond Håvard Gamst

Produsert av: Unge Viken Teater og Feil Teater 

Fotokreditering: Morten Bendiksen

No items found.