Til toppen

Tilbake

Norsk
English

Avtrykk – En blomstrende møteplass for unge kreative!

Torsdag 16. mars var det endelig klart for fjerde og største eventet til det nyetablerte konseptet Avtrykk i Marmorsalen her på Sentralen.

Ønske om å vise frem de unge talentfulle menneskene bak de kreative ideene.

Avtrykk er et konsept som er utviklet av tre kreative venner. De har sett verdien av å ha et trygt rom og scene, hvor unge med lidenskap for det kreative får muligheten til å vise frem sitt produkt, talent eller sin hobby, på en interaktiv måte og få muligheten til å inspirere og dele kunnskap med andre. 

«Ved å skape en slik møteplass ønsker vi å etablere et trygt sted for nye opplevelser for både kreatørene selv og for de besøkende. Vi ønsker å ha med folk som brenner og lever for kunsten sin og om ønsker å utvikle seg sammen med andre uten at økonomien skal stå i veien»- Lisa (Avtrykk) 

Med arrangementet ville ideskaperne Lisa, Henriette og Joakim være med å skape en møteplass som løfter unge som kanskje trenger det lille ekstra pushet på veien for å gjøre mer av det de elsker. Et eksempel på dette er videregående elevene som satt sammen et runway-show på under en uke, og som allerede har blitt kontaktet av unge artister som ønsker å samarbeide med de senere.


En møteplass på tvers av alder.

Over 260 mennesker tok turen innom Marmorsalen for å støtte kunstnerne , artistene og modellene. Aldersgruppen var spredt godt mellom 18 – 40år og arrangementet som inneholdt både kunst, konserter, smykker, ringer, posters, klær, interaktiv maling, gaming, runway og mye mer passet for de fleste. Arrangementet var gratis med 18 års aldersgrense. 

Enda et marked tenker du? 

Åhh neida, Avtrykk er ikke et vanlig marked eller en utstilling. Her får du litt av alt.

På Avtrykk Vol4. kunne du prøve å tufte et teppe sammen med Fabian Zalo, spille Mario Kart mot Plopp Studio og vinne et hjemmelaget smykke. Eller bare chille i lounge-sonene samtidig som du hørte på live konserter med kjente og ukjente talentfulle artister fra Limpi (Lillehammer Institute of Music Production and Industries) & et knippe dyktige DJs. Gjennom hele eventet kunne du komme tettere på, og bli kjent med up and coming kreatører. Målgruppen er spesielt for de unge menneskene som er mellom 18-27år og alle som interesserer seg for kunst, kultur og musikk. 

Hvordan ble Avtrykk til?
Avtrykk er et pro-bono prosjekt som ble startet med at Lisa, som er ansatt hos Sentralen i stillingen «Digital markedsfører», pitchet en ide for Daglig leder Alf Magnus Reistad om å starte opp, og lage noe hun ville ta med vennene sine på. Gjennom denne prosessen har Sentralen blitt en viktig støttespiller og samarbeidspartner da Avtrykk har fått midler til å kunne gjennomføre og utvikle prosjektet videre.

Stor takk til alle de fine kreatørene! <3

Kunst/ kreative kreasjoner

-@ploppstudio (håndlagede smykker og lys)

-@reginedb.ai (illustratør og klær) 

-@fabi_tuft (tepper)

-@marthemaler (kunst)

-@henri_heart (kunst)

-@saart.no (ringer og kunst)


Musikk/konsert:

-Julie Reistad & Kristoffer Alvarado (DJ)

-Szymon og Safari (DJ)

-Martinelu.wav (artist)

-Mark J (artist)

-Rabalder_ & unge_smul (artist)

No items found.