Til toppen

Tilbake

Norsk
English

7 familieaktiviteter på Sentralen i påsken

Før familien vender snuten mot påskefjellet, hytta eller skisporet, kan vi friste med en rekke hyggelige aktiviteter for hele familien i palmehelga.

Du kan se kaféen og restaurantens åpningstider for påska her.

1. Ungdomssymfonikerne og Kolbjørn Holthe


Start påska med litt klassisk påfyll når Ungdomssymfonikernes talentfulle musikere spiller Haydn, Sibelius og Mozart under ledelse av Kolbjørn Holthe. Holthe er en av de fremste norske fiolinistene i sin generasjon, og en ettertraktet solist, kammermusiker og pedagog. Ungdomssymfonikerne er Norges nasjonale ungdomsorkester, og består av landets 100 mest talentfulle og dyktige musikkstudenter.

Fredag 8. april kl. 19.00 i Marmorsalen. Billetter finner du her.

2. Barnas Verksted

Barnas Verksted tar en liten pause i selve påskeuka, men palmehelga blir det Barnas Verksted med hyggelige påskeaktiviteter. Har du noe du vil pynte til påske? Ta det med på Sentralen – vi stiller med maling og annen påskepynt. Det blir som vanlig også legokrok, bøker i lesekroken og god stemning.

Lørdag 9. og søndag 10. april kl. 11.00–16.00. Gratis drop-in.

Photo by cottonbro.

3. Påskerebus for hele familien

Bli med og løs rebusen – alle som deltar får premie!

Hva er vel påske uten en liten påskerebus? Sentralen inviterer barnefamilier til en rebus rundt i Kvadraturen 9. og 10. april. Møt opp ved Sentralen, og få utdelt kart med ulike poster. Hver post har en oppgave, og finner dere svarene vil dere til slutt finne et kodeord. Vender du tilbake til Sentralen med kodeordet etter endt rebus, venter det en premie til alle som har deltatt.

Lørdag 9. og søndag 10. april kl. 11.00–15.00. Gratis drop-in.

4. CityKids

Bli med og utforsk når CityKids inntar Marmorsalen.

La barna oppdage, utforske, skape og leke når Marmorsalen gjøres om til en svær lekeplass. Det blir gøyale aktiviteter – hva med å tegne med nordlys, pusle et gigantisk puslespill av hele verden eller bygge med supermagneter? CityKids passer for barn under 8 år, og de under 1 år går inn gratis i følge med en voksen.

Lørdag 9. og søndag 10. april kl. 12.00–16.00. Billetter kan kjøpes her.

5. Teaterforestillingen "Lugging gir frispark"

“Lugging gir frispark” er en forestilling om vennskap, fotball og håp.

Idun er den tøffete jenta i 7B. Hun elsker fotball og trener hver dag med klassen for at de skal vinne årets skoleturnering. Alt endrer seg når Jesper begynner i klassen – han liker ikke at jenter spiller fotball, spesielt ikke når de er så gode som Idun. De går hverandre på nervene og erter hverandre, men begge merker at det kribler mer og mer i magen for hver dag som går. En dag får Idun beskjed om at hun er syk. Forestillingen tar for seg hvordan en barneskoleklasse påvirkes av at en lagspiller blir syk, og hvordan de rundt gjør alt de kan for å lyse opp hverdagen til hverandre på sykehuset.

Lørdag 9. april og søndag 10. april kl. 14.00. Billetter kan kjøpes her.

6. Gratis dansetimer for barn

Er barnet ditt nysgjerrig på Afro Dance eller Street Dance? På søndag har dere mulighet til å sjekke ut gratis dansetimer for barn. Timene passer uansett om man kan danse fra før eller ikke, og man får god oppfølging fra flinke dansere og instruktører underveis. Kanskje det blir noen TikTok-danser også? Man kan melde seg på i forkant, eller registrere seg i døra.

Søndag 10. april kl. 12.00 og 13.00. Påmelding: Afro danceAfro Fusion & Street dance

7. Soul Sessions Open Practice

Dersom du liker fritrening bedre enn dansetimer, er Soul Sessions Open Practice å anbefale! Open Practice er åpen for alle, uansett alder, stil og nivå, og det er alltid dyktige dansere på trening som kan veilede. Treningen er gratis, men man må være medlem av Soul Sessions for å delta.

Søndag 10. april kl. 16.00–19.00.

No items found.