Til toppen

Tilbake

Norsk
English

5 konserter for deg som liker klassisk musikk

På Sentralen kan du oppleve det beste av klassisk musikk!

Sentralen har flere klassiske konserter i kalenderen denne våren. Enten du er godt kjent med det klassiske musikkfeltet, eller bare nysgjerrig på hva klassisk musikk egentlig er, har vi garantert noe på programmet som vil falle i smak.

1. Det Norske Kammerorkester og Pekka Kuusisto

Lørdag 5. februar leder Pekka Kuusisto orkesteret i et variert og vidtfarende program som strekker seg over 200 år. Under denne konserten får du bli med inn i en mystisk klangverden i Arvo Pärts Frates for fiolin, strykere og slagverk. Deretter får vi høre Jean Sibelius' Rakastava for strykeorkester, triangel og pauke og Mozarts sprudlende Divertimento i D-dur, før kvelden avsluttes med Sándor Veress' Fire transilvanske danser.

Kunstnerisk leder i Det Norske Kammerorkester, Pekka Kuusisto

2. Opp ned med Mikrokosmos og Vulkan Quartet

Hva med å ta med hele familien på et konserteventyr? 13. februar tar bandet Mikrokosmos og strykekvartetten Vukan Quartet oss med på en fantastisk reise nedi en vulkan, gjennom brennhet lava og kanskje til og med en tur til Japan? 

"Opp ned" er en familieforestilling for barn fra 5 år og oppover.

3. Kammerkonsert på Sentralen: Brahms, Schnittke & Strauss

Tirsdag 22. februar inviterer Dextra Musica til kammerkonsert på Sentralen. Dextra Musica er et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB, som siden 2006 har bygget opp en av verdens fremste samlinger av strykeinstrumenter. Samlingen består av både historiske og moderne instrumenter, som lånes ut til noen av landets fremste kammermusikere. Flere av instrumentene i samlingen er svært eksklusive, og nesten 400 år gamle. Denne tirsdagen får du Cellosonate op.6 av Strauss, Stryketrio av Schnittke og Brahms' Klarinettrio op. 114 med Maria Carlsen (fiolin), Catherine Bullock (bratsj), Torleif Thedéen (cello) og Marianna Shirinyan (klaver).

Tirsdag 22. februar er det Kammerkonsert på Sentralen, med blant annet Torleif Thedéen på cello.

4. Saturday Classics // Christina Sandsengen

Én lørdag i måneden kan du oppleve nye talenter innenfor klassisk musikk på Sentralen i serien Saturday Classics. Den 26. februar besøker Norges gitardronning Sentralen, etter å ha turnert verden rundt de siste årene. Denne kvelden tar hun med seg noen av sine favoritter av Isaac Albeniz, Carlo Domeniconi, Marius Noss Gundersen og Claude Debussy, i tillegg til sine egne komposisjoner.

Saturday Classics har vært fast på programmet helt siden Sentralen åpnet i 2016, og har siden da presentert ulike samspill mellom blåsere, strykere, sangere, pianister, dans, kor og opera i en avslappet og uformell atmosfære. Programmet varierer i utøvere, besetninger og stilarter, og passer for alle som er nysgjerrige på variasjonene innen den klassiske musikktradisjonen.

Christina Sandsengen er neste utøver ut i Saturday Classics den 26. februar.

5. Lunsjkonsert på Sentralen: Engegård, Haugen & Svendsrud trio

Klassisk musikk trenger ikke innebære en lang kveld i en mørk sal! Hva med en halvtimes kammermusikk til lunsj? 1. mars er det Arvid Engegård, Håvard Svendsrud og Svein Haugen som står for underholdningen i Vinterhagen. Konserten er gratis, men man må hente ut fribillett i forkant for registrering under pandemien.

Neste lunsjkonsert er med Engegård, Haugen & Svendsrud trio den 1. mars.

No items found.