Til toppen

Siden starten av pandemien har vi produsert flere små og store streaminger med fysisk og digitalt publikum.

Fra bankbokshvelv til to nye studioer

Det som nå er Sentralen, var opprinnelig hovedkontoret til Christiania Sparebank. Sparebanken hadde fire etasjer med bankbokshvelv med en meter tykke, armerte betongvegger plassert midt i kjernen av bygget. Bankboksene er fjernet, og det gamle hvelvet er i dag blitt en black box-scene, et møterom, og to topp moderne studioer.

Studio A og B stod ferdige i 2022, med skreddersydde løsninger for streaming og opptak. Begge studioene ligger i underetasjen på Sentralen, nederst i det gamle bankbokshvelvet, og er tilknyttet et førsteklasses, profesjonelt kontrollrom.

Studio A er vårt største studio på 66 m2 – og har en takhøyde på nærmere 7,5 meter i store deler av rommet. Studio B er på 16 m2 med vanlig takhøyde.

Publikum og deltakere kan bruke hovedinngangen i Øvre Slottsgate 3, via heis til underetasje, eller trapp fra Vinterhagen.

 

Spesialbygget til streaming og opptak

Under pandemien produserte vi flere små og store streaminger i de andre salene på Sentralen. Det var tydelig at våre leietakere hadde behov for å kunne streame eller gjør opptak av sine arrangementer når det fysiske publikummet uteble på grunn av restriksjoner. Det ble streamet og gjort opptak av blant annet konserter, konferanser, prisutdelinger, seminarer, webinarer, frokostmøter, boklanseringer, debatter og foredrag.

Senere, da restriksjonene for fysisk publikum ble fjernet, gjennomførte vi mange streaminger med både fysisk publikum i salen, og digitalt publikum på ulike plattformer.

Vi bestemte oss deretter for å spesialbygge to studioer til streaming og opptak. Siden disse studioene, og kontrollrommet, sto ferdige i 2022, har vi ansatt en egen streamingtekniker og satt sammen pakkepriser som gjør det enkelt for leietakere. 

 

Eget kontrollrom og streamingtekniker

I vårt eget, spesialbygde kontrollrom sitter vår streamingtekniker, vår lydtekniker og eventuelt lystekniker. Disse fjernstyrer bilde, lyd og lys under streamingen eller opptaket.

Vår streamingtekniker tar ansvar for det tekniske, og styrer hele streamingen eller opptaket fra kontrollrommet. Han sender også streamingen på den plattformen du ønsker. Streamingteknikeren hjelper deg med planlegging og produksjon, og sørger for at det tekniske gjennomføres på korrekt vis, mens lyden kontrolleres av lydteknikeren.

Lysriggene i studioene er profesjonelle lysrigger som dekker alle behov. Standard belysning er alltid inkludert, og kan rigges av vår streamingtekniker. Ønsker du ekstra belysning eller en omfattende lysrigg, kan vi leie inn en lystekniker mot en ekstra kostnad. 

 

Tekniske muligheter

Ved hjelp av våre fire tilgjengelige kameraer kan din streaming eller ditt opptak bli en flerkameraproduksjon. To av kameraene er fjernstyrte og kan bevege seg slik at bildene får ulike vinkler eller utsnitt. Streamingteknikeren sitter i kontrollrommet og styrer kameraene, slik at deltakerne foran kamera og publikum er alene i studioet.

Du kan ha flere ulike bakgrunner på streamingen eller opptaket. Vi har green screen tilgjengelig hvor vi kan vise det du ønsker av bilder, grafiske elementer, videoer eller presentasjoner som en del av bakgrunnen. Det er også svart og grå bakgrunn tilgjengelig. Det er selvfølgelig også fullt mulig å bruke spileveggene i Studio A slik som de er. Det er også mulig å vise en PowerPoint eller en annen type presentasjon, som et bilde i bildet., eller ha en tekst som viser for eksempel navn og tittel i bildet (kalt supring).

 

Møblering

Vi har ulike stoler, bord og ståbord tilgjengelig. Dette kan vi sette frem slik at du kan rigge det opp til ønskelig oppsett. Vi kan også rigge dette for deg mot en ekstra kostnad.

Det er fullt mulig å ta med egne møbler, pynt og lignende hvis du vil sette eget preg på streamingen eller opptaket.

 

Hva kan du streame eller gjøre opptak av både med og uten publikum påSentralen?

Alt kan streames eller gjøres opptak av! Listen under er ikke utfyllende. Lurer du på om ditt arrangement passer, eller vite mer om mulighetene som finnes, kan du selvfølgelig spørre oss om råd!

 • Podcaster med en eller flere deltakere
 • Informasjonsvideoer 
 • Markedsføringsmateriale 
 • Produktlanseringer
 • Opplesninger
 • Pressekonferanser
 • Panelsamtaler
 • Presentasjoner av rapporter
 • Intimkonserter
 • Promovideoer
 • Arrangementer og eventer
 • Forestillinger

Pakkepriser

Ønsker du å streame eller gjøre opptak av en podcastinnspilling eller noe annet, med eller uten publikum? For å gjøre det så enkelt som mulig for deg har vi satt sammen skreddersydde pakkepriser som dekker alle behov. Klikk her for å lese mer.

 

Andre arrangementslokaler og scener på Sentralen

Vi har mulighet til å gjennomføre streamingproduksjoner eller opptak i alle rommene på Sentralen. Studio A er spesialbygget, og ved siden av kontrollrommet, men det også mulig å velge det rommet du ønsker hos oss!

 

Booking av Studio A og kontakt

Du kan kontakte oss via forespørselskjema, på e-post: booking@sentralen.no, eller ringe oss på 22 47 25 00.

Streaming

Streaming er videosendinger som sendes direkte til et publikum på internett. Dette kan være på sosiale medier som Facebook, Instagram eller LinkedIn, på YouTube eller på egen nettside. Vi kan gjennomføre streaminger både med og uten fysisk publikum i studioet.

En streaming med fysisk publikum i studioet, og publikum som ser på digitalt, kalles også en hybrid produksjon. Denne fysiske og  av publikum gjør at du har mulighet til å nå ut til enda flere med ditt budskap.

Opptak

Opptak er video som kan publiseres og sendes når du ønsker. Om du vil gjøre et opptak kan du klippe, redigere eller legge til mer grafikk før opptaket publiseres. Du kan også gjøre flere takninger.

Studio A på Sentralen kan brukes til opptak og streaming av panelsamtaler og debatter.Studio A på Sentralen har fire kameraer.Studio A på Sentralen er også akustisk tilpasset.

Studio A er spesialbygget for streaming og opptak.

No items found.