Tilbake

Høstferien på Sentralen

Det skjer mye spennende på Sentralen i høstferien

Ungdommene kan tjuvstarte høstferien på Sentralen allerede onsdag 29. og torsdag 30. september med teaterstykket MERKET. Stykket forsøker å frigjøre oss fra merkelappene og kategoriene vi omgir oss med i samfunnet, og passer for ungdom mellom 13–16 år. Les mer om MERKET her.

Første helga i høstferien byr på musikalkurs med Caroline Støyva Eriksen, hvor barn mellom 8–10 år kan lære om teater, sang og dans. Kurset går over tre dager, og passer uansett om man har erfaring fra før av eller ikke. Musikalkurset er dessverre avlyst.

Lørdag 1. oktober er det igjen klart for Teaterlørdag UNG, denne gang forestillingen Kandisia med Flaatenbjørk Kompani. Er det rettferdig å la asylbarn få bli i landet? Eller er det tvert imot mest rettferdig at asylbarna må reise hjem, sammen med sine foreldre, tilbake til landet de kom fra? Forestillingen problematiserer ulike perspektiv på rettferdighet, og lar publikum delta sammen med skuespillerne i rollelek under forestillingen. Passer for barn mellom 6–9 år. Les mer om Teaterlørdag UNG: Kandisia med Flaatenbjørk Kompani her.

4.–6. oktober arrangeres det også kurs i sang, dans, rytme og bevegelse også for de eldste. Ung i Kor Oslo inviterer ungdom mellom 11–19 år til å bli med og sette opp en energirik forestilling, som til slutt fremføres på kursets siste dag, onsdag 6. oktober. Les mer om kurset her.

Mandag til onsdag arrangeres det også filmkurs for ungdom mellom 13–19 år. Kurset passer perfekt for de som ønsker å bli tryggere både foran og bak kameraet. Utforsk regi, foto og skuespill i denne helhetlige innføringen i filmproduksjon sammen med instruktører Vilde Moberg og Ingrid Marie Røyne. Les mer om og meld deg på filmkurset her.

Siste helga i høstferien fylles Sentralen med streetdance, når Soul Sessions Oslos årlige festival går av stabelen. EXTENDED byr på battles i flere sjangre, showcase-konkurranse, panelsamtaler, workshops og jamming. Vi kan garantere en helg med masse energi og danseglede! Les mer om Sous Sessions Oslo EXTENDED her.

Kjenner du noen mellom 7–10 år som elsker humoren i stumfilm? Søndag 9. oktober arrangeres det Slapstick-kurs, hvor barna først får se og bli inspirert av stumfilmkunstner Charlie Chaplin, før de selv får øve inn sin egen slapstick-scene. Etter kurset får de fremføre det de har lært i en visning for foreldrene. Les mer om slapstick-kurset her.

Høstferien på Sentralen avsluttes med en markering av verdensdagen for psykisk helse med forestillingen "En Psykotisk Håndbok". I konsertforestillingen tar Ole MAA publikum med på en musikalsk, humoristisk og lærerik berg-og-dalbane, og gir de et innblikk i hvordan det er å være psykotisk, deprimert og manisk. Forestillingen er gratis for alle under 20 år.

No items found.