Tilbake

8 teaterforestillinger du bør ta med barna på i vår

På Sentralen finnes det alltid noe gøy å gjøre for barna, og denne våren er programmet fullspekket med teatergodbiter for barn i alle aldre.

Vi har gjort det enkelt for deg, og samlet 8 ulike teaterforestillinger som du kan ta med barna på i vår.

1. Det er ein fest i sola og alle er inviterte

Hvordan er det mulig å ha en fest inne i sola? Hvordan kjennes det ut? Bli med når vandreren Frank Walker tar oss med når han snubler inn og ut av ulike dimensjoner med unike lover for tid og rom. Vi møter mystiske karakterer, der omgivelsene skifter i samspill med oss. Forestillingen spilles mellom 28.–30. januar, og passer for barn mellom 5–10 år. Billetter kan kjøpes her.

Kunstnerkollektivet "vandrefrank" tar oss med på en fest inne i sola.

2. Teaterlørdag UNG: "Økohelter" med Sticky

Årets første forestilling ut i vår faste serie, Teaterlørdag UNG, er den altoppslukende danseforestillingen "Økohelter". 5. februar kan du ta med barna inn i en mikroverden for de nysgjerrige, der skogens heltemodige skapninger og deres superkrefter lyses opp. Skapningene vokser og vikler seg frem i en leken dans av sammenkoblinger, som etter hvert blir til et fellesskap i denne fantasifulle verdenen. Passer for barn fra 6 år og oppover. Billetter kan kjøpes her.

"Økohelter" spilles på Sentralen den 5. februar.

3. Detektiv Dorotea og det mystiske frøet

I høst besøkte StrømmeTeatret Sentralen med deres forestilling "Detektiv Dorotea og det mystiske frøet". 12. og 13. februar er de tilbake, og barna kan igjen få møte Dorotea – deres helt egne detektiv! Barna får selv være detektiver, og hjelper Dorotea og Lillebror med å finne ut hva det mystiske frøet i mammas rosehage trenger for å vokse. Forestillingen bygger på SOS-barnebyers solsikkekonsept, "Alle barn har en rett til å blomstre", og passer for barn fra 3–8 år. Trykk her for billetter.

Forestillingen "Detektiv Dorotea og det mystiske frøet" tar opp temaer som mobbing, utenforskap og menneskeverd.

4. Svartstråle

Svartstråle er et skyggeteater for de litt eldre barna, som tar publikum med på en reise gjennom et gåtefullt skyggelandskap med lysende figurer og lydbilder du ikke visste fantes. Slipp fantasien løs når forunderlige figurer tar deg med inn i en annen verden av skygger og bevegelser. Forestillingen passer for barn fra 10 år og opp, og har premiere 17. februar. Billetter kan kjøpes her.

Skyggeteateret "Svartstråle" spilles på Sentralen mellom 17. og 20. februar.

5. Teaterlørdag UNG: "1 ½" med Frida Odden Brinkmann

5. mars inviterer Teaterlørdag UNG barn fra 6 år og oppover til en underfundig forestilling om ensomhet. I forestillingen "1 1/2" med Frida Odden Brinkmann, møter vi dukkemannen Antero, som ønsker å starte på nytt i en tilværelse der ingen bryr seg eller lager bråk. Antero møtes av en annen stemme – er det han selv han snakker med, holder han på å bli sprø? Eller finnes det noen der ute som vil møte han? Publikum få bli med når Antero prøver å finne ut hvordan han skal komme seg videre og finne lykken. Billetter kan kjøpes her.

6. Teaterlørdag UNG: "Frid i Skogen den grøne"

"Frid i skogen den grøne" er et nyskrevet eventyr av den kritikerroste forfatteren, Sigmund Løvåsen. I forestillingen møter vi Frid, som i følge henne selv er ufred, bråk og leven. Stykket handler om å reise og flykte vekk fra seg selv, i søken etter noe annet enn det man kjenner til, på leting etter fellesskap og vennskap. Opplev samproduksjonen mellom Margit Myhr og Riksscenen på Sentralen 2. april. Billetter kan kjøpes her.

7. "Lugging gir frispark" av Pangea Produksjoner

Møt Idun Westgård, den tøffeste jenta i 7B. Hun elsker fotball, og trener hver dag for at klasen skal vinne skoleturneringen. En dag får Idun en trist beskjed – hun har fått leukemi. "Lugging gir frispark" er en forestilling om vennskap, fotball og håp. Med humor som sentral midtbane, og alvor som innbytter, viser Pangea Produksjoner et ærlig og realistisk bile av hvordan en barneskoleklasse påvirkes når en lagspiller blir syk. Billetter kan kjøpes her.

9. og 10. april spilles forestillingen "Lugging gir frispark" av Pangea Produksjoner på Sentralen.

8. Teaterlørdag UNG: "Henrija" med Peter Kolbjørnsen

Mens Henrik skriver et utkast til sin første, intellektuelle roman, dukker det opp en fantasifigur rundt han som kritiserer arbeidet hans. Figuren vil at han skal skrive noe mer fantasifullt, men Henrik er bekymret for hva andre skal si om han følger fantasifigurens råd. Skillet mellom virkelighet og fantasi viskes ut, og plutselig befinner Henrik seg i sin egen fantasiverden, hvor han og fantasivennene hans må redde verden før det er for sent! "Henrija" er en forestilling for alle over 10 år, om å slippe seg løs og å tørre å være seg selv. Forestillingen spilles 7. mai på Sentralen. Billetter kan kjøpes her.

BONUSFORESTILLING: "Opp ned" med Mikrokosmos og Vulkan Quartet

"Opp ned" er jo egentlig en konsert, men vi tror at alle som liker teater også vil bli med på eventyret til Mikrokosmos og Vulkan Quartet. Hva skjer egentlig i jordens indre? Av og til må man bare hoppe i en vulkan for å sjekke det ut. Sannsynligvis må man seile rundt på lava, og kanskje man møter noen rare skapninger? Konserten "Opp ned" er et konserteventyr med bandet Mikrokosmos og strykekvartetten Vulkan Quartet der Shana Mathai, som mange kanskje kjenner igjen fra NRK Super, står i spissen og skal geleide oss igjennom denne fantasirike reisen. Forestillingen spilles 13. februar, og passer for barn på 5 år og oppover. Billetter kan kjøpes her.

"Opp ned" med Mikrokosmos og Vulkan Quartet
No items found.