Pil til høyre.

Tilbake

Zappa Nachspiel – Nordic Wind Festival

Friday

10

.

November

2023

21:30

Marmorsalen

Status

0

375

Kjøp billett

Siden utgivelsen av The Brass from Utopia – A Frank Zappa Tribute i 2013, har messing- og slagverksseksjonen til Det Norske Blåseensemble spilt Zappa flere ganger. 

Frank Zappa var en kontroversiell og nyskapende musiker, komponist og bandleder. Han blandet elementer fra både rock, jazz, klassisk og eksperimentell musikk, og satt den sammen på en måte som er helt særegen. Ensemblet digger det, og lover en underholdende konsert med utfordrende og spennende musikk. 

Alle arrangement er av Blåseensemblets trompetist Stian Aareskjold. Det Norske Blåseensemble Det Norske Blåseensemble har base i Halden og består av 24 profesjonelle musikere. Med røtter tilbake til 1734 tar Blåsensemblet vare på historien, samtidig som de skaper den på ny. Orkesteret er godt forankret i det klassisk skolerte, men har også et brennende ønske om å utforske det ukjente. 

Blåseensemblet er mangfoldig. Det gjør de både sjangertro og sjangerløse – alt til sin tid. Orkesteret ønsker alltid å gjøre musikken til deres egen, og streber etter å oppnå en unik klang og å blåse nytt liv i velkjente verk. Det være seg når de spiller klassiske verker, sanntidsmusikk eller jazz- og showproduksjoner. 

Uansett sjanger setter orkesteret stor pris på et godt samarbeid – med lokale aktører, så vel som anerkjente nasjonale og internasjonale solister og dirigenter. 

Nordic Wind Festival er et nordisk musikerinitiativ for å promotere blåsemusikk til et større publikum, og skape inspirasjon på tvers av ensembler og miljøer.


Dørene åpner 30 minutter før konsertstart.

Foto: Veronica Vang Grøningen

Arrangør: Nordic Wind Festival