Tilbake

Ultima 2021: ABKRATZEN – zeitkratzer Goes West 

Friday

24

.

September

2021

21:00

Marmorsalen

Kjøp billett

Status

0

250

zeitkratzer gjenopplever pionerånden  

Reinhold Friedl                   Abkratzen (2021, WP Oslo edition)  

zeitkratzer ensemble  
Max Brauer – skuespiller  
Nik Hummer – video  

Et nytt, provokativt blikk på westernfilmens lyder og visjoner fra ensemblet zeitkratzer.

Ville vestens drøm om frihet og uavhengighet har alltid fascinert oss. Fra John Ford, Fritz Lang og Samuel Fullers skildringer fra sivilisasjonens yttergrenser, til Sergio Leones spagettiwestern, introduserte westernfilmen et nytt visuelt og musikalsk språk.  

Ennio Morricones legendariske lydspor integrerte avantgardemusikk med lydeffekter som snakket et tydeligere språk enn selve dialogen.  

Med forestillingen ABKRATZEN nærmer ensemblet zeitkratzer seg westernsjangeren på sin egen anarkistiske måte, og antyder at det ville vesten er en fiksjonsfortelling som kan etableres hvor som helst i verden.

Her presenteres cowboysanger og spenningslyd à la Morricone sammen med filmklipp fra den norske fjellheimen – visuelle drømmebilder fra landskapet mellom dokumentarfilm og scener fra imaginære cowboyfilmer.  

Salongmusikk fra ustemte instrumenter, knirkende svingdører, pistolskudd, begravelsesklokker, regndråper på hattebremmer, intens summing, munnspillkor, kitsche cowboysanger, rasling av blader før den siste skyteduellen og vakre bilder av norske landskap: alt dette og mer røres sammen i zeitkratzers lydlapskaus.  

I samarbeid med Mirage filmfestival Oslo

---

Grunnet Covid-19 har konserten begrenset kapasitet. Sentralen tar smittevern på det høyeste alvor, og stiller med alle forholdsregler. Ved å kjøpe billett(er) samtykker du til at din kontaktinformasjon lagres i inntil 14 dager etter avholdt arrangement. Informasjonen vil ikke deles med unntak av en eventuell smittesporing.

Obs! Salen er delt inn i 2(3) seksjoner av hensyn til smittevern; enkelt-seter, par-seter og tre-seter. Dersom du velger par/tre-seter til deg og ditt følge, fordrer det at dere er fra samme husstand eller har en nær relasjon som utelukker krav om 1 meter avstand mellom dere.

Velkommen!