Tilbake

The Royal Ball

Sunday

12

.

June

2022

17:30

Marmorsalen

Kjøp billettKjøp billett

Status

Det skal feires at det er 50 år siden straffeparagrafen om homofili ble fjernet. I samarbeid med Salam, CA.PA og SPKRBOX ønsker vi i den forbindelse å organisere et "Ball" for, av og med skeive BIPOCs. Et arrangement som er åpent for alle som ønsker å delta eller oppleve et fritt og trygt rom for det skeive miljøet.

Ballroom-kultur er en subkultur som er basert på innovasjon basert på improvisasjon, blant annet gjennom at hvert ball er unik i utførelse og tematikk, noe som gjør at deltakerne utfordres til å variere kunsten sin kontinuerlig.

Danseformen voguing startet i melaninrike LGBTQ+ -miljøer og ble et sterkt symbol der før det siden har fått større kulturelt gjennomslag. Det oppsto som en del av ballroom-kulturen, med utspring i Harlem, i New York, på 70-tallet. Det skjedde i møtet mellom afrikansk-amerikanske og latinamerikanske LGBTQ+ og BIPOC-personer.

Under et ball ledes det av en vert som kommuniserer med DJs, deltakere og publikum gjennom en reise innen ulike kategorier.

«The Royal Ball» arrangeres i Marmorsalen på Sentralen med hele 19 kategorier og 5 dommere! Oslo sentrum søndag 12. juni 2022 Kl. 17:00 – 23:00.