Tilbake

The Query Ball

Saturday

01

.

October

2022

17:00

Marmorsalen

Status

1

190

Kjøp billett

Skeivt kulturår: BALLROOM WEEKEND 

Bli med på en fabelaktig lørdag i Marmorsalen, hvor det er duket for The Query Ball av Diesel og Donna 007. Ballet er en del av Nasjonalmuseets bidrag til Skeivt kulturår 2022. 

Et «ball» er en feiring av oss selv og hverandre, hvor du kan komme akkurat som du er eller drømmer om å være. Deltakerne konkurrerer i ulike kategorier som «vogue femme», «face» og «drag lip sync». Noen av kategoriene bygger på bevegelse og dans, andre på identitet, mote eller andre kunstneriske uttrykk. Denne helgen får vi besøk av noen av verdens mest anerkjente dommere, «MCs» og DJer innen ballroom. Det kommer deltakere fra hele Europa. 

Kort om «ballroom»: Ballroom-kulturen kan spores tilbake til 1920-tallets drag-konkurranser i Harlem, New York City. «Dragqueens» og transkvinner som opplevde rasisme og diskriminering i det skeive miljøet, etablerte etter hvert sin egen scene. Gjennom årene har ballroom utviklet seg til å romme en rekke uttrykk og kategorier. «Posing» var blant de første, inspirert av motemagasinet Vogue. Kategorien utviklet seg etter hvert til dansesjangeren mange forbinder med ballroom, kalt «voguing». Ballroom har de siste årene også fått gjennomslag i Norge og Europa. 

I regi av representanter fra den norske ballroom-scenen inviterer Nasjonalmuseet denne helgen til en reise gjennom tiden. Hva har vært, hva er og hva vil fortsette å være fabelaktig, skeivt og «ballroom» gjennom et hundreårs spenn? 

Praktisk informasjon:
Ballroom-scenen er et undergrunnsmiljø skapt av og for skeive mennesker og mennesker som opplever rasisme. Vi ber deg være oppmerksom på plassen du tar som tilskuer, og å bidra til et rom fritt for diskriminering i noen som helst form. Opplever du noe ubehagelig, ber vi deg ta kontakt med verter og vektere på stedet. 

Hvis du eller noen du kjenner ikke kan betale for en billett, ikke nøl med å ta kontakt med organisatorene Diesel eller Donna via Instagram, så ordner det seg. @diesel_oh_diesel // @emmaxdonna

Deltaker? Registrer deg her og få tilsendt rabattkode.

Aldersgrense 18 år. Vergeordning for de under 18 år. Ta kontakt på post@sentralen.no for spørsmål.

Dørene åpner 16.30. 


Sjekk ut disse facebook-arrangementene for mer informasjon om ballene, tema, kategorier og annet praktisk knyttet til helgen:
The Query Ball (lørdag): https://fb.me/e/1LX1SEF7S 
The Black, White & Pink Kiki Ball (søndag): https://fb.me/e/2yk3dT6ed