Tilbake

The Jazzistocrats:"SOL-TIMEN" - en radioforestilling à la 1929

Thursday

09

.

June

2022

19:30

Forstanderskapssalen

Kjøp billett

Status

0

275

"Hallo, hallo! De lytter til Kringkastingsselskapet A/S!"

I forestillingen "Sol-timen" tar The Jazzistocrats deg tilbake til tidlig norsk radiohistorie, ca. omkring 1929. Kringkastingsselskapet A/S, NRKs kommersielle forgjenger, sender et program med « ultramoderne» jazzmusikk, sponset av Movinckel Margarinfabriks fremfragende, norske margarin, "Sol!" Fra den store, magiske mikrofonen midt på scenen strømmer lyden av tidens hete schlagere og lovnader om margarin med "fjellsmørets kvaliteter" ut over eteren til lyttere i (nesten) hele landet. Reklamesangen for "Sol" og andre produkter som fremmes i forestillingen, er autentiske reklamesanger som ble gitt ut på noter i mellomkrigstiden.

Det elleve manns sterke orkesteret The Jazzistocrats - "Tirgerstadens synkoperte lavadel" - har som mål å få deg til å tro at du befinner deg inne i en gammel sveivegrammofon. Med instrumenter fra perioden gjenskaper de tyvetallets jazz og populærmusikk nøyaktig slik den lød den gang. Repertoaret favner et vel av forskjellige genre og uttrykk orkesterjazzen rommet i denne perioden, med amerikansk så vel som europeisk musikk.

Carl Georg Abel – fiolin
 Ellen Østbye Hansen – altsaks, klarinett
Audun Skaugen – altsaks, klarinett
Ingrid Sæbø – tenorsaks, klarinett
Erlend Bornhoffer – trompet, alttrompet, vokal, arrangør
Anja-Christin Nielsen – trompet, mellofon
Audun Øksendal – trombone, flygelbone
Øyvind Engen – susafon
Håvard Haldorsen Dahl – slagverk
Mauritz Aas – banjo Gisle Aschim – piano
Bent "Big Bent" Kvalvik – vokal Cathrine "Cathy" Rysst – vokal
Vokaltrioen Femme Tonale: Line "Lilly" Valbø Birgitte "Billy" Rodum Amanda "Cilly" Roberts Leonard Bornhoffer - inspisient, vokal.