Tilbake

Sommerkonserter med Minimusikk - Solo og Ibou

Saturday

31

.

July

2021

12:00

Vindushjørnet

Kjøp billett

Status

0

105

Solo Diarra og Ibou Cissokho kommer fra hvert sitt Vestafrikanske land, men deler de samme lange tradisjonene da de begge er født inn i hver sin kjente Griot-familie. Ibou fra Senegal og Solo fra Burkina Faso.

Ibou er vokst opp i en velkjent Griot-familie og lærte og spille kora av sin far og læremester Solo Cissokho. Han har siden 2006 jobbet som musiker i Norge. Han er en tradisjonsbærer av denne levende musikken. Solo er fra Burkina Faso og kommer også fra en stor og kjent griotslekt, Han spiller mange ulike tradisjonelle instrumenter som n`goni, kora, djembe, balafon og kalabash. Han synger og forteller sine egne sanger. Han har siden 2010 arbeidet som musiker i Norge.

Solo og Ibou har funnet sin afrikanske musikalske bror i Norge i hverandre og deres dynamikk og samspill er unik. Deres musikkforståelse og tanker om musikk forenes her i Norge. Solo og Ibou har samme ønske om å dedikere et album til barna i Afrika. Barna er fremtiden og de drømmer om at de en gang får muligheten til å kunne starte et studio for unge historiefortellere i Afrika. Musikk og historier fungerer som bindeledd i samfunn. For Solo og Ibou er det viktig å kunne være formidlere av en kultur som for mange er ukjent. Å kunne få muligheten til å tilgjengeliggjøre Griot-kulturen ser de på som en utrolig viktig oppgave.

---

Grunnet Covid-19 har konserten begrenset kapasitet. Sentralen tar smittevern på det høyeste alvor, og stiller med alle forholdsregler. Ved å kjøpe billett(er) samtykker du til at din kontaktinformasjon lagres i inntil 14 dager etter avholdt arrangement. Informasjonen vil ikke deles med unntak av en eventuell smittesporing.

Obs! Salkartet er veiledende. Dersom du bestiller 2 eller flere billetter vil vi forsøke å plassere deg og ditt følge plassert sammen. Det fordrer at dere er fra samme husstand eller har en nær relasjon.

VELKOMMEN!