Pil til høyre.

Tilbake

PÅ RANDEN (R.U.R) - av Karek Capek

Tuesday

10

.

October

2023

19:00

Forstanderskapssalen

Status

0

200

Kjøp billett

TEATER VILDENVEI skal i oktober 2023 ha premiere på skuespillet RUR av Karel Capek. Etter vår bearbeidelse heter forestillingen PÅ RANDEN – et drama om ROBOTER. Skuespillet ble skrevet allerede i 1920. Karel Capek har fått æren av å ha oppfunnet betegnelsen ROBOT.

Vil menneskets dyktighet også bety dets endelige fall? Biler, kull, olje, elektrisitet, fly, atomkraft, ROBOTER, kunstig intelligens – slik kunne vi bare fortsette i det uendelige. Fra «Adam og Evas tid» og frem til i dag, har vi vært klodens dyktigste vesener.

Men alle fremskritt kan føre til ødeleggelse, forurensning, global oppvarming , for ikke å snakke om at det finnes muligheter for å starte en atomkrig med den endelige slutten på alt liv på planeten.

Sjekk ut traileren til forestillingen her.


Om Teater Vildenvei

Teater Vildenvei – teater og psykisk helse har eksister i 28 år. Vel 150 skuespillere har vært med i d39 teaterstykkene som er blitt satt opp. Teater er et aldeles fantastisk forebyggende og rehabiliteringstiltak. Fantasien utvides, disiplinen opparbeides, i en ny sammenheng blir man plutselig uunnværlig.

Verdien av teater som aktivitet innen helsearbeid, er at teater gir en helsegevinst, som en form for hjelp til selvhjelp. Alle er med i en arbeidsprosess med analyse, utenatlæring, samarbeid, nettverksbygging, konsentrasjon, evnen til å lytte og evnen til å forstå. Det skal her sies at til dags dato er ingen forestilling blitt avlyst!  


Praktisk informasjon:

Forestillingen spilles 10., 11., 12., og 13. oktober i Forstanderskapssalen på Sentralen.

Forestillingen varer i underkant av 2 timer.


Arrangør: Teater Vildenvei