Tilbake

Oslo Jazzfestival: Y-Otis

Thursday

18

.

August

2022

22:30

Hvelvet

Kjøp billettKjøp billett

Status

Y-Otis er en leken kvartett ledet av den Berlin-baserte svenske saksofonisten Otis Sandsjö.

Det selvtitulerte debutalbumet kom i 2018 og slapp for to år siden oppfølgeren Y-Otis 2. Lyden av Y-Otis er blitt beskrevet som en «lydmosaikk» der fragmenter av hiphop, electronica og jazz. Alt sammen mesterlig og lekent skrudd sammen av Sandsjø og co-produsent og bassist Petter Eldh, som nylig gjetet festivalen med sitt KOMA SAXO-prosjekt.

I tillegg til Sansjø og Eldh vil publikum få oppleve Elias Stemseder på tangenter og Tilo Weber på trommer i Hvelvet under Oslo Jazzfestival. Med skakke hiphopinspirerte rytmer, svimlende lydkollasjer, Sandsjö´s melodirike sax-siff, svevende synther og groovy bass skaper de et musikalsk univers som helt sikkert vil mane frem store smil og gyngedansing blant publikum. Hele tiden uten å gi slipp på jazzånden som ligger til grunn for prosjektet.

Dette er musikk som er som skapt for en sal som Hvelvet på Sentralen, og vi er sikre på at Y-Otis vil stå igjen som feststemt minne hos vårt festivalpublikum.

Konserten er en del av Oslo Jazzfestivals festivalprogram. Under Oslo Jazzfestival kan du få oppleve konserter med bl.a Emma Jean-Thackray, Moskus, Why Kai, Hamid Drake, Mette Rasmussen på Sentralens scener, i tillegg til en rekke andre artister fra inn- og utland på Victoria Nasjonal Jazzscene, Cosmopolite, Herr Nilsen, Salt, MUNCH og Oslo Konserthus.

Se www.oslojazz.no for fullt program.

Foto: Francesco Saggio