Tilbake

Oslo Jazzfestival: Sun-Mi Hung Quintet

Friday

19

.

August

2022

19:30

Forstanderskapssalen

Kjøp billettKjøp billett

Status

Sun-Mi Hong er et navn som er på full fart opp i den europeiske jazzscenen. Hun er født og oppvokst i In-Cheon, Sør-Korea men har base i Amsterdam. Hennes signaturgroove i kombinasjon med tempererte utbrudd har bidratt til å gi henne en sentral posisjon i det nederlandske jazzmiljøet og sendt henne og kvintetten til festivaler som North Sea Jazz og klubber som Ronnie Scotts i London.

Ved å gripe øyeblikk på en tilnærmet meditativ måte bringer hun noe helt unikt til scenen. Hun fremhever selv amerikanske storheter som Elvin Jones, Brian Blade og Wayne Shorter som sentrale inspirasjonskilder. Hennes egne komposisjoner er sterkt preget av den amerikanske tradisjonen, men gjennom et filter av å være en Sør-Koreansk komponist og musiker godt plassert i Europa.. Hennes seneste album “Page two: A Self-Strewn Portrait”, med kvintetten, vant en Edison Award i 2021 under kategorien «National». I 2018 vant hun Dutch Jazz Competition og hennes kvintett kom på andreplass under Getxo International Jazz Competition i 2017. Besetningen består av Nicolò Ricci på tenorsaksofon, Alistair Payne på trumpet, Chaerin Im på piano, Alessandro Fongaro på bass and Sun-Mi Hong på trommer.

Konserten er en del av Oslo Jazzfestivals festivalprogram. Under Oslo Jazzfestival kan du få oppleve konserter med bl.a Emma Jean-Thackray, Moskus, Why Kai, Hamid Drake, Mette Rasmussen på Sentralens scener, i tillegg til en rekke andre artister fra inn- og utland på Victoria Nasjonal Jazzscene, Cosmopolite, Herr Nilsen, Salt, MUNCH og Oslo Konserthus.

Se www.oslojazz.no for fullt program.

Foto: Hosung Joo