Tilbake

Oslo Jazzfestival: Hamid Drake – In the spirit of Alice Coltrane

Saturday

20

.

August

2022

21:00

Marmorsalen

Kjøp billettKjøp billett

Status

Legende og hyllest er ord en ofte ser i festivalprogrammer, men enkelte ganger har det mer tyngde enn andre. Kanskje spesielt når det er en legende som hyller en annen, slik som i dette tilfellet med Hamid Drakes hyllest til ikonet Alice Coltrane.

Komponisten og harpisten Alice Coltrane var en kvinne med en ekstraordinær evne og kapasitet til å bringe oppløftning, fornyelse og regenerering til alle de som krysset hennes vei og lyttet til musikken hennes, noe som skjedde med Hamid Drake da han møtte henne som 16-åring. Et treff som førte til brevkorrespondanse og essensiell inspirasjon for Drakes kunstneriske virke.

Lyden av Alice Coltrane er lyden av spirutuell jazz. Hun har en enorm produksjon og beveget seg fra jazzklubbens scener til musikk for meditativ praksis. Det kan være lett å havne i skyggen av en storhet som hennes ektemann John Coltrane, men hun hadde en kunstnerisk og åndelig visjon som har bidratt til at hennes musikk og ettermæle skinner stadig sterkere. En musikk som har vist seg å ha stor innflytelse både innenfor og utenfor jazzens verden.

Hamid Drake hyller Alice Coltrane sin musikk og liv i Marmorsalen på Sentralen under Oslo Jazzfestival. Drake deler scenen med Paswuale Mirra på vibrafon og perkusjon, Joshua Abrams på kontrabass og guembri, Jan Bang på live sampling, Jamie Saft på piano, keyboard og orgel, saksofonisten Thomas de Pourquery og danseren Ndoho Ange.

Konserten er en del av Oslo Jazzfestivals festivalprogram. Under Oslo Jazzfestival kan du få oppleve konserter med bl.a Emma Jean-Thackray, Moskus, Why Kai, Hamid Drake, Mette Rasmussen på Sentralens scener, i tillegg til en rekke andre artister fra inn- og utland på Victoria Nasjonal Jazzscene, Cosmopolite, Herr Nilsen, Salt, MUNCH og Oslo Konserthus.

Se www.oslojazz.no for fullt program.

Foto: Francesco Saggio