Tilbake

Natacha Diels – Somewhere Beautiful + Therese Næss Diesen - O Ninho

Saturday

03

.

June

2023

18:00

Hvelvet

Kjøp billett

Status

Kjøp billett

I denne dobbelkonserten på Sentralen presenteres Therese Næss Diesens arbeid fra et residensopphold i Castro Marim, og soloforestillingen Somewhere Beautiful av og med Natacha Diels.

THERESE NÆSS DIESEN - O NINHO (15 minutter) Med «O Ninho» viser kunstner og lyddesigner Therese Næss Diesen resultatet av et residensopphold i Castro Marim i Portugal. Therese Næss Diesens arbeid består av opptak, foley og lyddesign på spille- og kortfilmer, samt flere samarbeid innen scenekunst, installasjoner og andre medier som lyddrama og VR. «O Ninho» betyr «redet» på portugisisk, og viser til et sted der man kan trekke seg tilbake. Opptakene som spilles av er inspirert av alle fuglene i Castro Marim, deres tilknytning til området og av forskningen på hvordan mindre dyr, for eksempel fugler, oppfatter mer informasjon i løpet av en tidsenhet enn større dyr, for eksempel mennesker. Hvilket igjen kan gi et inntrykk av at fugler opplever tiden saktere enn mennesker. Publikum får utdelt hodetelefoner for å høre Diesens lydopptak.

NATACHA DIELS - SOMEWHERE BEAUTIFUL (90 minutter) Natacha Diels’ soloforestilling Somewhere Beautiful er et multimedie-musikkteater i tre deler. Showet tar publikum med på en reise inn i et snodig landskap av lyd og bilde som på samme tid oppleves både kjent og ukjent, betryggende og forstyrrende. Diels bruker koreografi, improvisasjon, video, musikk og det hun selv kaller «kynisk spill», til å skape verdener preget av både nysgjerrighet og uro. Hun skriver for instrumenter og elektronikk, og prøver alltid å finne et balansepunkt mellom det tragiske og det morsomme.

LES MER HER: https://nymusikk.no/arrangementer/natacha-diels-somewhere-beautiful-therese-naess-diesen