Tilbake

Konsert: Om saga og sang, drap og dans

Sunday

29

.

May

2022

17:00

Forstanderskapssalen

Kjøp billett

Status

0

375

TonSagaNor presenterer: Om saga og sang, drap og dans – en spennende og ukonvensjonell konsert med internasjonale kunstnere og ulike kunstformer.

Dette er en konsert utenom det vanlige, og som byr på mange overraskelser. Her får du oppleve klassisk sang og klaver av ypperste klasse, men også moderne dans, samtidsmusikk og en spennende historiefortelling om alt fra det kulturelle fellesskapet mellom Norge og Island til et uheldig drap…

Den internasjonalt kjente tenoren Kolbeinn Jon Ketilsson, med stor suksess fra flere av verdens største og kjente opera- og konsertscener, stiller på denne konserten med sanger av Edvard Grieg og en av Islands mest kjente og elskede komponister, Sigvaldi Kaldalóns. Med seg har han Thormod Rønning Kvam, en av Norges mest spennende, unge pianister. Lára Stefánsdóttir, som har en rekke utmerkelser internasjonalt som koreograf, har skapt to fengslende verk for Sigurd Kirkerud Roness som tar oss med in i den moderne dansens verden. Musikken til danseverkene er skrevet av Guðni Franzson, far til Hildur Guðnadóttir som vant Oscar-prisen for sin musikk til filmen Joker 2020.

Så er spørsmålet: Hvem skrev Norges Historie? Det har journalisten og fortelleren Atli Steinn Gudmundsson et uventet svar på!

Om TonSagaNor
TonSagaNor har satt seg som mål å by publikum på konsertopplevelser som strekker seg utover den vante rammen vi ser for oss når vi tenker på klassiske konserter.

Med klassisk musikk på høyt kunstnerisk nivå, og med blikk på ulike lands historie og kultur som et felles krysningspunkt, bryter vi ut av det faste mønsteret og benytter oss av en rekke ulike kunstformer som moderne dans, fortelling, bildende kunst, litteratur og samtidsmusikk, men også nyere former som video-kunst, elektronisk musikk og lyd-verk, alt ettersom hvilket tema den enkelte konserten tar for seg.

Vi ønsker å vekke publikums til ettertanke med blikk på den tid vi lever i, skape interesse for kultur og historie, og samtidig tilby en spennende og underholdene opplevelse.

Denne gang er det det historiske og kulturelle fellesskapet mellom Norge og Island som står i sentrum, med et klassisk sangprogram og klaver, moderne dans, samtidsmusikk og billed- og lydeffekter. Gå ikke glipp av dette!

-----------------------
ENG // 

A bit different event consisting of culture elements usually not performed together. Here you will enjoy classical singing and piano-playing on a high international level as well as modern dance, contemporary music combined with short historical inputs based on the close relationship between Norway and Iceland in earlier centuries.

Furthermore journalist Atli Steinn Gudmundsson will tell about the author of Norway's early history, a historian who unluckily killed a person under very unusual circumstances.....          

The internationally renowned tenor Kolbeinn Jon Ketilsson will sing many of the most famous and beautiful Norwegian and Icelandic songs written by Edvard Grieg and Sigvaldi Kaldalóns. He will be accompanied by Thormod Rønning Kvam, one of Norway's most exciting young pianists. Lára Stefánsdóttir, who has a number of international awards as a choreographer, has created two powerful works for dancer Sigurd Kirkerud Roness for which music is provided by Guðni Franzson, father of Hildur Guðnadottir, Oscar winner 2020 for best music in the film Joker.