Tilbake

Kammerkonsert #6 // Klassisk sommer på Sentralen

Wednesday

10

.

August

2022

19:00

Marmorsalen

Kjøp billett

Status

0

265

Velkommen til Klassisk sommer på Sentralen!

Får du besøk, eller skal du selv til Oslo, og er på utkikk etter sol, klassisk musikk og byens beste servering? Da trenger du ikke lete lenger, for to dager i uka får du klassiske konserter av ypperste klasse i Marmorsalen på Sentralen!


«It must be easier on the viola»

- en hyllest til vårt bratsjfamilietre.


Medvirkende
Ida Klokk-Bryhn
Marthe Husum
Aine Suzuki
Hanne Skjelbred

Musikk av:

Frank Bridge
Benjamin Britten
Paul Hindemith
György Kurtág
Rebecca Clarke
Niccolò Paganini

Ida Klokk-Bryhn sin musikkarriere startet ved en tilfeldighet da søsteren hennes kom hjem med en fiolin hun fant i en container da Ida var seks år. Da hun senere tok spilletimer på Barratt Due, ble strykekvartett tingen, men det var ingen til å spille bratsj. Ida tok utfordringen, og har siden vært i Stockholm på Edsbergs musikkinstitutt og i Boston hvor hun jobbet med bratsjs-legenden Kim Kashkashian.

Marthe Husum har studert i Berlin, Boston og København, og vendte tilbake til Norge i 2020. I tillegg til Det Norske Kammerorkester, spiller hun også i Ensemble Allegria, og dukker ellers opp i diverse symfoniorkestre, som Berlinfilharmonien, med jevne mellomrom.

Bratsjist Aine Suzuki sin motivasjon for å bli musiker startet da hun så fin far synge Figaros bryllup av Mozart da hun var fire-fem år. Siden da har hun studert fiolin ved Liszt Music Academy i Budapest og tatt master ved Royal College of Music i London. Ikke nok med det – hun ville gjerne studere bratsj også, og dro derfor til Madrid for å studere ved Escuela Superior de Musica Reina Sofia.

Hanne Skjelbred begynte å spille fiolin da hun var syv år, og gikk over til bratsj i 20-årene. Hun er utdannet ved Barratt Due musikkinstitutt, har blant annet jobbet som solobratsjist ved Göteborgsoperaen og turnert med Mahler Chamber Orchestra. I dag underviser hun også ved Göteborgs universitet.