Tilbake

Kammerkonsert #5 // Klassisk sommer på Sentralen

Wednesday

03

.

August

2022

19:00

Marmorsalen

Kjøp billett

Status

0

265

Velkommen til Klassisk sommer på Sentralen!

Får du besøk, eller skal du selv til Oslo, og er på utkikk etter sol, klassisk musikk og byens beste servering? Da trenger du ikke lete lenger, for to dager i uka får du klassiske konserter av ypperste klasse i Marmorsalen på Sentralen!

Samtidsmusikk, barokk og minimalisme er stikkord når strykekvartetten bestående av Bård Monsen (fiolin), Sara Övinge (fiolin), Aine Suzuki (bratsj) og Ole Eirik Ree (cello) spiller verk av Jan Erik Mikalsen, Henry Purcell og Philip Glass.  

Medvirkende:
Bård Monsen, fiolin
Sara Øvinge, fiolin
Aine Suzuki, bratsj
Ole Eirik Ree, cello 

PROGRAM:

Jan Erik Mikalsen: Les Étoiles
Henry Purcell: Fantasia upon one note
Philip Glass: Strykekvartett nr 3, «Mishima»

Fiolinist Bård Monsen har bachelor ved Barratt Due musikkinstitutt og Performer Diploma ved Indiana University. Han etablerte seg som aktiv kammermusiker i ung alder, og har siden opptrådt jevnlig ved nasjonale og internasjonale kammermusikkfestivaler med andre profilerte musikere. I 2009 var han Spellemannsnominert for innspillingen av Ysaÿe – String Trios, som han ga ut med Lars Anders Tomter og Ole Eirik Ree.

Sara Övinge begynte å spille fiolin som 4-åring, og tok i 2010 Diplomeksamen i Oslo som den yngste noensinne. Hun har vunnet "Lytternes solist" i Solistprisen, Sveriges største musikkonkurranse, samt Ljunggrenska sin konkurranse for unge musikere, som førte til solistoppdrag med mange av de fremste symfoniorkester i Skandinavia. I 2014 begynte hun som 2. konsertmester i Den Norske Opera & Ballett, men siden 2016 har hun jobbet hovedsakelig som kammermusiker, solist og konsertmester.

Bratsjist Aine Suzuki sin motivasjon for å bli musiker startet da hun så fin far synge Figaros bryllup av Mozart da hun var fire-fem år. Siden da har hun studert fiolin ved Liszt Music Academy i Budapest og tatt master ved Royal College of Music i London. Ikke nok med det – hun ville gjerne studere bratsj også, og dro derfor til Madrid for å studere ved Escuela Superior de Musica Reina Sofia. 

Ole Eirik Ree startet å spille cello ved en tilfeldighet da han var åtte, fordi det var det eneste instrumentet som var ledig ved Kristiansund Kulturskole. Siden da har fått en doktorgrad i musikk fra Mason Gross School of the Arts i USA, hvor han studerte med cellolegenden Zara Nelsova og Guarnerikvartetten, og celloen fra Kristiansund Kulturskole er byttet ut med en E. Rocca cello fra Dextra Musicas instrumentsamling.