Tilbake

Kammerkonsert #2 // Klassisk sommer på Sentralen

Thursday

14

.

July

2022

19:00

Marmorsalen

Kjøp billett

Status

0

265

Velkommen til Klassisk sommer på Sentralen!

Får du besøk, eller skal du selv til Oslo, og er på utkikk etter sol, klassisk musikk og byens beste servering? Da trenger du ikke lete lenger, for to dager i uka får du klassiske konserter av ypperste klasse i Marmorsalen på Sentralen!

I kveld er det Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Ingrid Andsnes som står på scenen. 

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen er en norsk cellist med en lang og solid bakgrunn med utdanning fra Barratt Due Musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Wærvågen har vunnet priser og stipend internasjonalt og nasjonalt: ”Young Musician” i Tallin, Antonia Janigro International Cello Competition i Porec, Arve Tellefsens musikkpris, RWE Dea musikkstipend, og nylig mottok hun "Wesselprisen" fra Det Norske Selskab. Hun har gjort seg bemerket som solist med en rekke orkestre i inn- og utland, deriblant Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Münchner Rundfunkorkester, Zürich Kammerorkester, Kaunas Philharmonic og Gøteborg Symfoniorkester.

Ingrid Andsnes har etablert seg som en av Norges mest ettertraktede pianister. Med sitt energiske spill og formidlingsevne er hun en musiker som skaper nær kontakt med sitt publikum. I 2015 ga hun ut sin første solo-CD, med Beethovens monumentale «Diabellivariasjoner» for plateselskapet Simax, sammen med en nyskrevet Diabellicadenza av Lars Petter Hagen. Utgivelsen høstet strålende kritikker i norsk og utenlandsk presse, blant annet i New York Times. Hun debuterte samme høst i Carnegie Hall med samme program til stående ovasjoner.


Medvirkende:
Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello
Ingrid Andsnes, klaver

Program:

Beethoven - 7 variasjoner over «Bei Männern welche Lieben fühlen»
Debussy - Sonate for cello og klaver
Schubert - Arpeggione-sonaten

-------

Dextra Musica er et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB. Selskapet eier noen av verdens beste strykeinstrumenter og låner dem ut til etablerte og talentfulle norske musikere. Målet er å utløse gode krefter i norsk musikkliv og øke interessen for klassisk musikk og folkemusikk.