Tilbake

Kammerkonsert #1 // Klassisk sommer på Sentralen

Wednesday

06

.

July

2022

19:00

Marmorsalen

Kjøp billett

Status

0

265

Velkommen til Klassisk sommer på Sentralen!

Får du besøk, eller skal du selv til Oslo, og er på utkikk etter sol, klassisk musikk og byens beste servering? Da trenger du ikke lete lenger, for to dager i uka får du klassiske konserter av ypperste klasse i Marmorsalen på Sentralen!

I kveld er den en svensk stjernesopran, med sin norske ektemann, i samspill med pianisten Sveinung Bjelland som står på programmet. 

Elin Rombo er en av solistene ved den Kongelige Svenske operaen i Stockholm. Der møtte hun for noen år siden operaorkesterets norske konsertmester Anders Kjellberg Nilsson, og søt musikk endte i ekteskap.

Anders er sønn av den svenske fiolinisten Stig Nilsson, som på 1970-tallet kom til Oslo som konsertmester for den norske operas orkester, møtte den norske prima ballerina i nasjonalballetten Ellen Kjellberg, søt musikk oppsto, med blant annet Anders som resultat. 

Med seg har de en av landets beste pianister, Sveinung Bjelland. 

I konserten er det en sterk kvinnerepresentasjon blant komponistene, som utover å skrive godt, også har satt et sterkt preg på musikklivets utvikling i den tid, og det land de levet, eller lever i.

Fra Gotland og Elfrida André, via Lili Boulanger i Frankrike til en av dagens giganter, finske Kaija Saariaho.Ravel og Schumann omkranser norske Agathe Backer Grøndahl, og konserten avsluttes med den svensk-finske Laura Netzel.

Om de som spiller:

Elin Rombo er en av de mest suksessrike svenske sangerne i dag. Hun synger på de store operascenene, og som solist med orkester over hele verden. Hun har et enormt omfattende repertoar, som spenner fra barokk til vår egen samtid.

Sveinung Bjelland er en av Norges beste pianister, som med sitt unike klangrike spill som solist, og en evne til å gjøre alle han akkompagnerer bedre. Derfor spiller han også ofte sammen med de mest kjente instrumentalister og sangere.

Anders Kjellberg Nilsson er 1. konsertmester for orkesteret i Det Kongelige operaen i Sverige. Han har opptrådt som solist med alle symfoniorkestre i Norge og er også aktiv som spillende leder i kammerorkestre, noe som har betydd lengre samarbeid med Basel Kammerorkester og Trondheimsolistene.

Anders traff Elin på operaen i Stockholm, og søt musikk oppsto mellom de to. Ekteparet spiller ofte sammen, også som i kveld, sammen med Sveinung Bjelland.

Alle tre brenner for kammermusikk, og ønsker å ta publikum med inn i en magisk verden med disse verkene!


Medvirkende:

Elin Rombo, sopran
Anders Kjellberg Nilsson, fiolin
Sveinung Bjelland, klaver

Program:

Elfrida Andrée
Svanen
En vacker höstdag
Vi ses igen
Visa en vårmorgon
Romans Larghetto  

Lili Boulanger
4 sånger ur Clarières dans le ciel
Nocturne 

Kaija Saariaho
Changing Lights 

PAUSE 

Maurice Ravel
Sonate Posthume
Agathe Backer Grøndahl
En Bøn
Lind
Ouverture
Efter en sommerfugl 

Robert Schumann
Arabesque

Laura Netzel
Hvem styrde hit din väg?
Om min tanke långt från gruset
Din frid, var han din drömgestalt?

------- 

Konserten er i samarbeid med Dextra Musica. Dextra Musica er et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB. Selskapet eier noen av verdens beste strykeinstrumenter og låner dem ut til etablerte og talentfulle norske musikere. Målet er å utløse gode krefter i norsk musikkliv og øke interessen for klassisk musikk og folkemusikk.