Tilbake

JUL MED SAPHIR! - En ekstravagant julekonsert med Kvartett Saphir & venner!

Saturday

17

.

December

2022

18:00

Forstanderskapssalen

Status

0

215

Kjøp billett

Strykekvartetten KVARTETT SAPHIR inviterer til ekstravagant julekonsert med perler fra det fremste klassiske og moderne strykekvartett-repertoaret, krydret med arrangementer av kjente juleklassiskere, juleanekdoter og julespill!

For anledningen utvider de ensemblet med gode venner. Gjestelisten er foreløpig hemmelig, men det blir ekstraordinære operaarier, en fantastisk popsanger, en klavervirtuos, en stilig kontrabassist, og mange brilliante fiolinister og cellister. Vi kan røpe komponister som Corelli, Vivaldi og Schønberg, himmelsk lyd av harpsichord og harmonium og glitrende, stjernedryssende julemagi!

Kom, kom og hør! Bli med å feire Saphirenes jul!

Kvartett Saphir på Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063772861242 


Kvartett Saphir er en ung og ambisiøs kvartett som består av:
Amanda Noor Vatn (16), fiolin/bratsj
Philippe Jayer (16), fiolin/bratsj
Torje Råbu (16), fiolin/bratsj
Iris Kalliovirta (16),cello

Kvartetten er 1.prisvinnere tre år på rad i den nasjonale konkurransen Ungdommens musikkmesterskap, de er svært aktive på konsertscener og festivaler og har også mange oppdrag for næringslivet. Siden 2019 har de vært med i ung kvartettserie, Oslo Quartet Series’ talentprogram for unge strykekvartetter. Gjennom dette programmet har de spilt konserter i blant annet Operaen, Gamle logen og på sentralen, og deltatt i en rekke mesterklasser med internasjonale kvartetter, bla. Juilliard Quartet, Belcea Quartet og Brentano Quartet og Vertavokvartetten. De har spilt på festivaler som Brahms på 123, Absolutt Haydn, Vertavos 35 årsfest på Sentralen. De har spilte på Slottet ved utdelingen av Kongens fortjenestemedalje og på Nasjonalteatrets 17.mai-konsert.

I 2019 fikk de gullknappen på TV2 Norske Talenter med et verk av Sjostakovitsj, og gikk videre til finalen. De har spilt ved utdeling av St.Olav i Gamle Festsal og på Redd Barnas fredsprisfest på Nobels Fredssenter som ble sendt på NRK og TV2. I 2020 var kvartetten med i et kvartettsamarbeid ved Chetham School of music i Manchester. Av andre konserter Kvartett Saphir har spilt kan blant annet nevnes egen helaftens konsert ved Sentralens digitale konsertserie i 2020, sommerkonsert på Ramme gård under Aulaserien, de har urfremført Øyvind Matres arrangement på «Ja, vi elsker» - skrevet spesielt for Kvartett Saphir, konserter for Nordstrand huskonserter, konserter i Narvik kulturhus i samarbeid med Musikk i Nordland mfl.(2021).

I 2022 har de samarbeidet med Det Norske Jentekor om en urfremføring av Ståle Kleibergs verk «Å høyra til» for strykekvartett og kor i Nidaros Domen og Universitetets Aula. De har også gitt flere konserter på Nordsjø Musikkfest, Horten kammermusikkfest, spilt på utdelingen av Abelprisen i Universitetets aula sendt på NRK, Alf Hurum festkonsert, Gartneriet Bygdøy Kongsgård og Filmproduksjon for TV-skolen, Lillehammer.

I desember 2022 inviterer de for første gang til «Jul med kvartett Saphir» på Sentralen. På Kvartett Saphirs repertoar står blant annet strykekvartetter av Mendelssohn, Shostakovitsj, Prokovieff, Haydn, Dvorák, Grieg, Beethoven, Philip Glass og Arne Nordheim, Mozart, Chausson, Kleiberg. Utøverne er elever ved Barratt Due Unge Talenter og er også dyktige solister og orkesterutøvere. Kvartetten får sin undervisning av Kari Ravnan, cellist i Oslo Filharmonien og professor ved Barratt Due.

Fotokreditering: C.F.Wesenberg