Tilbake

Global Oslo Music presenterer PRAYERS

Friday

26

.

May

2023

19:00

Marmorsalen

Status

0

255

Kjøp billett

VELKOMMEN TIL GLOBAL NIGHTS 2023

Global Oslo Music har gleden av å invitere til urfremføringen av "Prayers" under vår årlige festival Global Nights i mai.

Komponist, musiker og guru fra India, Pandit Hariprasad Chaurasia, har gjennom en lang karriere opparbeidet seg status som en legendarisk utøver av klassisk fløyte innen indisk klassisk musikk og befinner seg i toppsjiktet blant musikere på den internasjonale musikkscenen.

Vi har invitert ham til Norge i forbindelse med bestillingsverket «Prayers» som forener ham med noen av landets fremste utøvere innen tradisjonell musikk og jazz. Ikke minst sin elev gjennom mange år, Rohini Sahajpal, som tidligere har stått på scenen med sin lærermester og gjennom dette initiativet, hun står bak, har ønsket å utvide samarbeidet med ham. Musikken komponeres av Chaurasia, Bendik Hofseth (saksofoner) og Javid Afsari Rad (santur) som også inngår som utøvere i verket.

De tre komponistene står solid i sine tradisjoner, musikken til «Prayers» vil ha elementer av klassisk indisk musikk, jazz og klassisk persisk musikk, der deres respektive instrumenter vil ha en sentral rolle sammen med Rohini Sahajpals sitar, Mats Eilertsen på bass, Vaishnavi Joshi på fløyte, Mats Eilertsen på kontrabass og tabla som spilles av Ojas Adhiya.

Global Nights 
Der Global Oslo Musics løpende konsertvirksomhet gjennom året har et variert program, presenterer vi gjennom Global Nights i hovedsak nye produksjoner som urfremføringer av bestillingsverk, nye utøverkonstellasjoner, plateslipp, eller ferske klubb- og konsertproduksjoner.

Med støtte fra Kulturrådet og Oslo kommune