Tilbake

Festkonsert 10 år: Nordberg strykeorkester - med Javid Afsari Rad, Bendik Hofseth, Håvard Svendsrud

Sunday

11

.

June

2023

18:00

Marmorsalen

Status

0

215

Kjøp billett

Nordberg strykeorkester ble startet i 2011. Vi feirer nå våre første 10 år, som vi rundet i løpet av pandemien. I de årene vi har eksistert har det vokst fram et stort og levende miljø av unge strykere på Nordberg, mange av dem nå på vei inn i en tilværelse som profesjonelle musikere. 

Vi har hvert år samarbeidet med kjente norske musikk- og scenekunstnere om spennende møter innen mange ulike sjangre, fra musikkteater på operataket, via rom-musikk med ekte gatemusikere, norsk folkemusikk, persisk musikk, tango, jazz, og selvfølgelig det klassiske kjernerepertoaret; bla. har vi vært med på Engegårdkvartettens minifestival "På123" hvert år siden den startet i 2017 med "Mozart på 123". 

Nordberg strykeorkester har hatt en stor innvirkning på det lokale miljøet, og har klart å være både et inkluderende nabolagsorkester med plass for alle, og et sted for talentutvikling for unge musikerspirer. Mye av suksessen skyldes den enorme inspirasjonen fra våre samarbeidsartister ved de ulike prosjektene. Når vi nå skal feire oss selv og gjenåpningen av samfunnet, vil vi slå på stortromma, og inviterer til en uforglemmelig festaften, hvor tre av våre nærmeste samarbeidsartister gjennom disse årene står på scenen sammen med oss; 

Javid Afsari Rad og hans ensemble med persisk musikk 

Bendik Hofseth, sang og saxofon, med egne låter arrangert for oss, 

Håvard Svendsrud med norsk tradisjonsmusikk og trekkspill. Med sistnevnte har vi også spilt inn en cd; "Gammeldans for Kids". 

Til denne konserten samler vi troppene; vi har invitert gamle orkestermedlemmer som har vokst ut av orkesteret, og stiller med et sterkt lag i alderen 8-20 år pluss lærere og artister! 

Vi gleder oss stort til å kunne presentere et fyrverkeri av en festkonsert med en kombinasjon av musikk og musikere som betyr mye for oss, og som har vært med å forandre vårt lille hjørne av verden, og åpnet barn og ungdoms verden for nye kulturuttrykk og livsutfoldelse! Konserten passer for alle, velkommen!