Tilbake

Det Nye Norske Storband og Shannon Mowday presenterer: Bridge over MeToo

Friday

18

.

June

2021

19:00

Marmorsalen

Kjøp billett

Status

0

365

Prosjektet Brigde Over MeToo er et samarbeidsprosjekt mellom storbandet Det Nye Norske Storband og komponist Shannon Mowday. I tillegg vil trommeslager og slampoet Olav Abildgaard være medvirkende. Musikken som vil bli fremført er komponert av Mowday og har tekster skrevet av Abildgaard. Prosjektet er et bestillingsverk til Det Nye Norske Storband som vil gå under tittelen Brigde Over MeToo, med urfremføring på Sentralen.

Mowday har gjennom mange år som frilans utøvende musiker både i Sør-Afrika og Norge gjort seg mange betraktninger og refleksjoner rundt grunnstrukturer i musikermiljøet, trakassering, kjønnsbalanse og ukultur. Dette kulturpolitiske budskapet vil bli formidlet utover i verket gjennom slampoesi sammen med musikken. Mowday står ikke alene med sine betraktninger. Prosjektet vil presentere historier hentet inn fra flere kvinnelige og mannlige utøvere i feltet.

Med dette sagt er det selvfølgelig musikken som står i fokus. Dette er først og fremst et musikalsk prosjekt som viser nivået på ung norsk jazz under energisk ledelse og komposisjoner av Mowday. Mowday har gjennom sitt arbeid med Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester vist komposisjoner og arrangementer av høy kvalitet hvor det er plass til musikernes personlige preg.

Gjennom Mowday sin unike evne til å komponere med den enkelte musiker i bakhodet vil dette prosjektet bli noe utenom det vanlige. Musikken vil vise det beste av hver musiker som står på scenen. Det Norske Storband har helt siden 2017 hatt et fokus om å være nyskapende i de prosjektene som gjøres. Gjennom dette prosjektet håper vi å belyse et viktig tema som i flere år har blitt debattert, men hvor man ikke har funnet en god løsning. Musikken vil også bære preg av å være nyskapende, og den legger til rette for at musikerne som deltar kan være med på å forme musikken i øyeblikket.

Mowday og medlemmene i Det Nye Norske Storband har samarbeidet før både på storbandets egne konserter, men også i forbindelse med AOJO (Østnorsk jazzsenter sitt satsningsprosjekt for unge musikere) som endte i utsolgte konserter, blant annet under Oslo Jazzfestival 2018, og plata Oasis of Bad Vibes. Mowday har også nylig sluppet solo-skive med sin kvartett LILA.

Vi ser fram til å gi publikum en konsertopplevelse som de sent vil glemme.

Velkommen! 


Denne konserten har vergeordning. Send epost til post@sentralen.no for vergeskjema og lever ferdig utfylt skjema når du kommer til konserten.

Sentralen tar smittevern på det høyeste alvor, og stiller med alle forholdsregler. Ved å kjøpe billett(er) samtykker du til at din kontaktinformasjon lagres i inntil 14 dager etter avholdt arrangement. Informasjonen vil ikke deles med unntak av en eventuell smittesporing.

Obs! Salen er delt inn i 2(3) seksjoner av hensyn til smittevern; enkelt-seter, par-seter og tre-seter. Dersom du velger par/tre-seter til deg og ditt følge, fordrer det at dere er fra samme husstand eller har en nær relasjon som utelukker krav om 1 meter avstand mellom dere.