Tilbake

Codex Trujillo del Peru, en hyllest til folkemusikkens overlevelse

Thursday

04

.

November

2021

19:00

Marmorsalen

Kjøp billett

Status

0

215

Kjenner du til latin-amerikansk musikk som ikke er salsa, bachata, tango eller reggaeton? Har du hørt om tondero, zamacueca, marinera, son de los diablos, cashua eller buri buriti? Vet du hvor gammel den latinamerikanske musikken egentlig er?

Ensemble Wirakocha, Norges eneste tidligmusikk-gruppe med latinamerikansk spisskompetanse, tar deg med på en opplevelse du garantert ikke har fått før! Vi feirer i år 200 år siden Perus frigjørelse fra Spania og vil i samarbeid med Perus Ambassade i Oslo markere dette med en forestilling i hyllest til den helt spesielle Peruanske folkemusikken, møtet og samspillet dens med kunstmusikken fra den vestlige verden. 

Vi ønsker velkommen inn i hjertet av den spanske kolonien i 1700 tallet sitt Sør Amerika. Her kan vi sammen oppleve røttene til folkemusikken fra både kysten i Stillehavet, Andesfjellene og Amazonasjungelen. Ta med hele familien og opplev en historisk reise fylt av sang, dans, fortelling og vakre bilder hentet fra den eneste samlingen av akvareller og musikk fra 1700 tallets Peru: Codex Trujillo. Alle original-tekster oversatt til norsk på storskjerm.