Tilbake

Barokk Jul! Med Oslo Circles & Birgitte Christensen, sopra

Thursday

08

.

December

2022

19:00

Forstanderskapssalen

Status

0

375

Kjøp billett

BAROKK JUL - gammeldags julemagi! Med barokkensemblet Oslo Circles & Birgitte Christensen, sopran Barokk Jul!

Barokkfiolinisten Astrid Kirschner og hennes musikere i det kritikerroste barokkensemblet Oslo Circles er tilbake! Denne gangen har de med seg sopranstjernen Birgitte Christensen, nordlendingen som synger på verdens største operascener i Berlin, Paris og Zürich. Oslo Circles har funnet frem en fargerik julebukett med kjente og mindre kjente julekomposisjoner av Arcangelo Corelli, Georg Friedrich Händel, Michael Praetorius, Antonio Vivaldi, Johann Pachelbel og flere. Det blir også et gjenhør med julesanger som har sitt opphav i barokktiden: Det hev ei rose sprunge og In dulci jubilo. Vi lover gammeldags julemagi!

Barokkensemblet Oslo Circles ble grunnlagt i 2015 av barokkfiolinisten Astrid Kirschner, og med på laget har hun ledende musikere fra det skandinaviske og internasjonale barokkmiljøet. Med nysgjerrighet og lidenskap blåser musikerne støv av de gamle partiturene og viser hvor moderne barokkmusikk kan være. Oslo Circles har samarbeidet med solister som David Hansen (kontratenor), Berit Norbakken (sopran), Marianne Beate Kielland (mezzosopran), Rinaldo Alessandrini (cembalo), Magnus Staveland (tenor), skuespilleren Anders Baasmo Christiansen og flere. Oslo Circles har gjestet internasjonale festivaler som Froville Festival (Frankrike), Baroque & Beyond (Sverige), Wunderkammer (Italia), Korkyra Baroque festival (Kroatia), Spazio & Musica (Italia), og Varazdin Baroque Nights (Kroatia) hvor Oslo Circles også vant kritikerprisen for festivalens beste musikalske interpretasjon i 2019. Oslo Circles har utgitt to innspillinger: One Charming Night (med musikk av Henry Purcell, for SIMAX, 2019) og Lamento (tidlig italiensk barokkmusikk, for LAWO, 2022). Begge innspillingene har fått anmeldelser i superlativer fra pressen: Fabelaktig innfallsrik. Helt praktfull. (klassiskmusikk.com). Virkelig magisk. Gnistene spruter. (BR Klassik), Oslo Circles rører meg til tårer. (ballade.no).

Birgitte Christensen, sopran er utdannet ved Norges Musikkhøyskole. Hun har vært ansatt ved Operaen i Innsbruck og har gjestet operahus og festivaler som Dresdner Staatsoper, Staastoper Berlin, Komische Oper, Berlin, Staatsoper Stuttgart, Opernhaus Zürich, Opera de Versailles, Theater an der Wien, Opera National de Paris, Teatre Municipal Santiago og flere. Ved Operaen i Oslo har hun sunget en rekke hovedroller som ble roset av pressen: Cleopatra i Julius Cæsar, Poppea i Poppeas kroning, Rosalinde i Flaggermusen, Elisabetta i Don Carlos, Donna Anna i Don Giovanni, og hun har vært solist i mange konserter. Også internasjonalt er hun en aktiv konsertsangerinne, og hun har sunget ved mange festivaler og konserthus som Elbfilharmonie Hamburg, Philharmonie de Paris, Konzerthaus Berlin, for å nevne noen. I den senere tid har hun sunget Beethovens 9.symfoni med Theodor Currentzis og Musicaeterna, Glucks Iphigenie en Tauris ved Operaen i Zürich, tittelrollen Leonore i Beethovens Fidelio med René Jacobs of Freiburger Barockorchester, i tillegg til en rekke CD-innspillinger.