Til toppen
Pil til høyre.

Tilbake

Barnas klassikere: Askeladden og superfela

Friday

12

.

April

2024

13:00

Studio A

Hent billetter

Status

Kjøp billett

Det var en gang en konge, og den kongen hadde hørt tale om ei fele som spille like godt innenlands som utenlands; så ville han også ha ei slik ei, og til den som kunne bygge den, lovte han ut kongsdattera og halve kongeriket, og konkurransen ble utlyst landet over. Det var mange som prøvde, kan du skjønne, for halve riket kunne være godt å ha, mente de vel, og kongsdatteren kunne være bra å ha attpå; men ille gikk det med de fleste.

Møt slubbertene Per og Pål som bare klarer å bygge celloer og bratsjer uansett hva de prøver og selvfølgelig Askeladden, som vinner felemakerkonkurransen med glans, hjulpet av gode hjelpere. Fiolinist Berit Cardas er en av landets fremste formidlere og med seg har hun både Askeladden, prinsessa og superfela som ble laget av Lorenzo Storioni i Cremona i 1770.

Medvirkende:
Berit Cardas, fiolin
Frida Fredrikke Waaler Værvågen, cello
Iver Cardas, gitar

Barnas klassikere er en konsertserie fra Dextra Musica. Dextra Musica er et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB. Selskapet eier noen av verdens beste strykeinstrumenter og låner dem ut til etablerte og talentfulle norske musikere. Målet er å utløse gode krefter i norsk musikkliv og øke interessen for klassisk musikk og folkemusikk.

Foto: Berit Cardas

Arrangør: Dextra Musica