Ungdom fra Oslo skal skape dokumentarfilm på Sentralen.

Våren 2018 er det oppstart for prosjektet UNGDOC der seks ungdommer fra 14 til 16 år fra Oslo  skal lage hver sin dokumentarfilm.

Dokumentarfilm er en sjanger som er blitt mer populær de siste årene, blant annet fordi den tilbyr nye og unike måter å fortelle historier på. På UNGDOC ønsker vi å lære bort disse nye og spennende mulighetene til å fortelle historier visuelt, og dermed lære ungdom nye måter å utrykke seg på.  

Seks ungdommer skal over en periode på seks uker få mulighet til å lage hver sin dokumentarfilm på 10-20 minutter. På kurset vil de få tilgang til opptaks- og klippeutstyr, de vil få profesjonell veiledning i historiefortelling, samt innføring i dokumentar-sjangeren. De står selv fritt til å velge hva de vil lage dokumentarfilm om; Kanskje de vil lage en selvbiografisk dokumentar? Kanskje de har en fotballtrener de gjerne vil portrettere, eller en spennende nabo? Her er ingen idé en dårlig idé.

Sentralen Ung ser på dette som en unik mulighet til å samle forskjellige ungdommer, og gjennom seks ulike dokumentarfilmer få se unike historier og innblikk i hvordan det er å være ung i Oslo i dag. Ungdommen vil være  fra forskjellige deler av byen slik at filmene vil representere ulike hverdager, og med det kanskje også ulike virkeligheter .

Etter seks uker med kurs vil det bli holdt en ordentlig filmpremiere på Vinterhagen på Sentralen, 12. mars.

Vårt håp etter endt kurs er at ungdommene har fått oppleve mestring ved å lage sin egen film, fått muligheten til å fortelle den historien de ønsker å fortelle, og knyttet vennskap på tvers av bydeler.

Er du mellom 14-16 år og syns dette virker spennende? Send oss en mail på ung.doc.oslo@gmail.com og skriv litt om deg selv (alder, bosted, interesser) og hvorfor akkurat du vil bli en av de seks som skal få lage sin egen dokumentar.