Et scenekurs for jenter. Av jenter. Med jenter.

Fra 5. Februar kommer skuespiller Caroline Lillås i samarbeid med Sentralen UNG til å tilby et scenekurs, eksklusivt for jenter. Ideen bak er enkel – 18 kvelder hvor 12 deltakere får muligheten til å lære mer om hva det vil si å stå på en scene, møte jenter og kvinner i bransjen og utvikle seg i samspill med hverandre og forskjellige kvinnelige mentorer og veiledere.

Kurset er lagt opp for 15-19-åringer som har litt erfaring fra scenen tidligere, enten det er revy, teater eller kurs, og som vil utvikle seg videre, jobbe med tekster og scener skrevet av kvinner, bli kjent med andre, unge skuespillere og skape et sosialt nettverk for unge, kvinnelige skuespillere. 

Scene fem skal være et trygt rom – et rom som inspirerer, engasjerer og inviterer jenter til å utforske sider ved seg selv som skuespiller, som andre teaterkurs og skoler ikke tilbyr.

I tillegg til å fokusere på arbeidet på scenen, metode og teknikk kommer også egne kurskvelder til å dykke ned i manusarbeid, idéutvikling og produksjon hvor målet å skape en større forståelse for alt som foregår rundt selve skuespillet.

Caroline Lillås er utdannet metodeskuespiller fra NSKI og har også skuespillerutdannelse fra Egå Ungdomshøjskole i Danmark. Hun har vært med i flere norske produksjoner, og tar med seg erfaringer og nettverk fra bransjen for å skreddersy det kurset hun følte hun manglet da å leve av skuespill kun var en fjern drøm. Med på laget har hun blant annet skuespillerne Iselin Shumba (sist sett i Reisen til julestjernen på Nationaltheateret), Kathrine Thorborg Johansen (aktuell i flere TV- og filmproduksjoner i 2018), Kristin Jess Rodin (Det andre teateret), Ina Svenningdal (Skam), programleder og journalist Emma Clare og forfatter Linnea Myhre. Flere navn kommer til å bli bekreftet den neste måneden.

 

Kurset koster 2200,- for 18 kvelder, og inkluderer profesjonelle portretter.

 

Instagram: @scene.fem

Facebook: www.facebook.com/scene.fem  

Les mer om kurset og meld deg på her: http://www.carolinelillas.com/scene-fem/