Personvernerklæring


Behandlingsansvarlig 
Sentralen, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på om hvordan vi samler inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Hvilke personopplysninger vi behandler
Sentralen behandler personopplysninger for å oppfylle avtaler med kunder, leverandører og samarbeidspartnere. Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen eller lovpålagte plikter. Sentralen deler ikke personopplysninger med andre, med mindre det er nødvendig for å gjennomføre inngåtte avtaler eller for å oppfylle rettslige forpliktelser.

 Du har rett til innsyn, korrigering og sletting av de personopplysningene som er lagret av Sentralen. Se eget punkt nederst på denne siden.

Hvordan vi samler personopplysninger
Det er frivillig for deg som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester. Behandlingsgrunnlaget er normalt samtykke fra den enkelte, men kan også være at du kontakter oss via skjema på nettsiden. I slike tilfeller gir du ditt samtykke til å behandle personopplysningene ved å sende oss forespørselen din.

 Sentralen behandler og innhenter også personopplysninger for å oppfylle avtaler med kunder, leverandører og samarbeidspartner. Dette reguleres gjennom skriftlige avtaler mellom partene.

Hvordan vi sikrer dine personopplysninger
Værsågod er vår driftsleverandør for sentralen.no, og dermed databehandler. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Sentralen, utvikler av nettsidene og xxx som har tilgang til opplysningene som samles inn. Avtalevilkårene til Værsågod regulerer hvilken informasjon Sentralen og utviklere har tilgang til, og hvordan den skal behandles.

Sentralen vil gjennom sikkerhetstiltak av virksomhetens IT-struktur sørge for best mulig informasjonssikkerhet med hensyn til behandling av personopplysninger.

Hvor lenge vi lagrer personopplysninger
Sentralen lagrer ikke personopplysninger lenger enn det som nødvendig ut fra formålet med behandlingen, eller som det foreligger lovbestemt oppbevaringsplikt for.

Nettstatistikk
Dette nettstedet benytter Informasjonskapsler (cookies). Sentralen samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle nettstedet samt til markedsføring.

>> Les mer om Sentralens bruk av Informasjonskapsler (cookies) her

Deling av innlegg fra nettstedet
Når du deler innlegg, legges informasjon inn der og da hos nettsamfunnet du velger. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre, reguleres av din avtale med nettsamfunnet. Informasjon om at du har delt et innlegg lagres ikke hos oss.

Nyhetsbrev
Ved å legge inn din e-postadresse i påmeldingsskjemaer, og klikke på “Meld deg på”, samtykker du til å motta nyhetsbrev som e-post fra oss. Du kan når som helst melde deg av ved å klikke nederst i e-poster du mottar, eller ved å klikke her. 

Det er kun din e-postadresse som behandles, og e-postadressen din vil bli beholdt så lenge du ønsker å motta varsler eller nyhetsbrev. Melder du deg av eller trekker ditt samtykke til å motta varsler eller nyhetsbrev, vil din e-postadresse slettes umiddelbart. E-postadressen din deles ikke med andre.  Behandlingsansvarlig er Sentralen, og Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i Mailchimps database.

 Behandling av personopplysningene (dvs. din e-postadresse) skjer på grunnlag av en avtale med deg om å sende deg varsler og nyhetsbrev, jf. GDPR artikkel 6 nr. 1 bokstav b.

Dine rettigheter
Alle som spør, har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Sentralen har gitt denne informasjonen i denne personvernerklæringen. Du som er registrert i et av Sentralens systemer har rett på innsyn i egne opplysninger ved henvendelse. Du har også rett til å be om at data blir slettet, eller at feilaktige opplysninger blir rettet. Krav besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager, normalt per post.

Kontaktinformasjon E-post: post@sentralen.no