Til toppen

Tilbake

Scener for kulturproduksjon og lokaler for samfunnsinnovasjon

Vi leier ut til alle, men har ekstra gode betingelser for kulturprodusenter og samfunnsinnovatører.

Sentralen – et allsidig arrangementshus

Sentralen åpnet 1. mars 2016, og er eid av Sparebankstiftelsen Dnb.

Sparebankstiftelsen Dnb er en uavhengig stiftelse, som deler ut bidrag til ulike allmennyttige formål, hovedsakelig på Østlandet. Sparebankstiftelsen Dnb har gitt Sentralen i oppdrag om å legge til rette for utleie til hovedsakelig to formål: kulturproduksjon og samfunnsinnovasjon.

Kulturprodusenter er virksomheter som skaper et innhold som formidles til et publikum. Samfunnsinnovatører er virksomheter som forsøker å finne forslag til nye løsninger på kjente samfunnsproblemer. Disse to feltene omtales som Sentralens formål. Leietakere som faller innenfor disse kategoriene omtales som formålsnære.

Leietakere kan velge mellom syv arrangementssaler/scener, to backstager, to studioer, tretten møterom, en takterrasse og tre øverom/prøvelokaler. I tillegg finnes det flere publikumsområder, en cafe, en restaurant og flere barer i bygningen.

Finn ut om du kan få rimeligere leie på Sentralen

Sentralen skal tilrettelegge for kulturproduksjon og samfunnsinnovasjon ved å gi noen leietakere rimeligere leie.

Kulturprodusenter er organisasjoner og arrangører som skaper kulturopplevelser som formidles til et publikum. Samfunnsinnovatørene er virksomheter som forsøker å finne forslag til nye løsninger på kjente samfunnsproblemer.

Alle kan leie saler, scener, øverom, produksjonsrom, møterom og studioer på Sentralen til alle typer arrangementer. Kulturprodusenter og samfunnsinnovatører som anses som nære Sentralens hovedformål får imidlertid lavere pris på romleien, og på leie av ekstra teknikk.

Aktiviteten i de leide rommene kan være alle typer arrangementer med enten deltakere eller publikummere, prøver og øvinger for både profesjonelle og amatører, og alle typer møter, kurs, seminarer og lignende.

Leietakere som ikke faller under hovedformålet, betaler full pris for leie og teknikk.

Det er booking hos Sentralen som vurderer om leietakerne er formålsnære eller ikke.

Er du en kulturprodusent eller en samfunnsinnovatør som ønsker å leie?

Ønsker du å leie hos Sentralen til et kulturarrangement eller et arrangement som har samfunnsinnovasjon som tema? Eller er du en kulturprodusent eller en samfunnsinnovatør som trenger et møterom?

Send en e-post til booking@sentralen.no eller ring 22 47 25 00.

No items found.