Tilbake

Klassisk sommer på Sentralen

Vi er stolte av å kunne presentere, i samarbeid med Det Norske Kammerorkester og Dextra Musica, sommerens kammerkonserter på Sentralen.

Over seks uker, mellom 5. juli og 10. august, blir det 11 konserter med fantastiske strykere, pianister, og en gitarist, samt en av Sveriges største stjernesopraner. Programmet er variert, med høydepunkter fra de siste 400 års klassiske repertoar. Musikken er skrevet av komponister fra Norge, Norden, Europa og USA, og varierer fra barokk til improvisasjonsspill.

Her finner du oversikt over det 11 konsertene:

5. og 6. juli: Elin Rombo, Anders Kjellberg Nilsson og Sveinung Bjelland

Den svenske sopranen Elin Rombo har med seg ektemannen Anders Kjellberg Nilsson og pianisten Sveinung Bjelland under konserten den 5. og 6. juli.

Elin Rombo er en av Sveriges mest suksessrike sangere. Sammen med ektemannen og fiolinisten Anders Kjellberg Nilsson, og pianisten Sveinung Bjelland, skal hun synge et utvalg verk fra en rekke kvinnelige komponister, som utover å skrive godt, også har satt et sterkt preg på musikklivets utvikling i den tid, og det land de levet, eller lever i.

Kjøp billetter her.

13. og 14. juli: Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Ingrid Andsnes

Cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og pianisten Ingrid Andsnes står på scenen den 13. og 14. juli.

Ingrid Andsnes har etablert seg som en av Norges mest ettertraktede pianister. Sammen med prisbelønnede Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, spiller hun to konserter i Marmorsalen på Sentralen i juli. Beethoven, Debussy og Schubert står på programmet for anledningen.

Kjøp billetter her.

20. og 21. juli: Sara og Simon Övinge

Søskenparet Sara og Simon Övinge går sammen under den tredje kammerkonserten på Sentralen i sommer.

Fiolinist i Det Norske Kammerorkester, Sara Övinge, går denne kvelden sammen med sin bror, Simon, for å levere en helt spesiell konsertopplevelse. Publikum kan forvente seg en stemningsfull og meditativ konsert, hvor det improviserte samspillet mellom gitar og fiolin vil være i fokus. Kveldens musikk er laget av Simon selv.

Kjøp billetter her.

27. og 28. juli: Sandra Lied Haga og Julie Coucheron

Schumann, Franck, Strohl og Boulanger står på programmet når Sandra Lied Haga og Julie Coucheron spiller i Marmorsalen.

Cellisten Sandra Lied Hagas rike, vakre klang og enestående talent har fanget oppmerksomheten til de største navnene innen klassisk musikk. 27. og 28. juli går hun sammen med pianisten Julie Coucheron for å fremføre blant annet Fantasistykker op 73 av Schumann og Sonate for cello og klaver i A-dur av Franck.

OBS: Programmet er endret! Ny pianist for kveldene er Julie Coucheron.

Kjøp billetter her.

2. og 3. august: Sara Övinge, Bård Monsen, Aine Suzuki og Ole Eirik Ree

2. og 3. august kan du oppleve strykekvartetten fra Det Norske Kammerorkester i Marmorsalen.

Samtidsmusikk, barokk og minimalisme er stikkordene når strykekvartetten bestående av Bård Monsen, Sara Övinge, Aine Suzuki og Ole Eirik Ree spiller verk av Jan Erik Mikalsen, Henry Purcell og Philip Glass i Marmorsalen den 2. og 3. august.

Kjøp billetter her.

10. august: "It must be easier on the viola"

Den siste kammerkonserten i sommer er en hyllest til vårt bratsjfamilietre. Marthe Husum, Aine Suzuki, Hanne Skjelbred og Ida Klokk-Bryhn fremfører musikk av blant annet Frank Bridge, Benjamin Britten og Paul Hindemith.

Kjøp billetter her.

Klassisk sommer på Sentralen fra 5. juli til 10. august.

No items found.