Tilbake

5 teaterforestillinger for barn denne høsten

Høstprogrammet på Sentralen er fullt av spennende teaterforestillinger

La barna være med å farge fantasiunivers, oppleve skyggeteater eller akrobatisk dans – på Sentralen i høst finnes det flere ulike teaterforestillinger for barn i alle aldre.

1. Den store fantasitesten

Klara fra administrasjonen har mistet fantasien sin – kan hun klare å finne tilbake til den? I denne forestillingen skal barna hjelpe Klara ut av det grå ved å farge fantasiuniverset slik de ser det for seg. Ved hjelp av tegneserieteater, figurteater, slapstick og en god dose improvisasjon åpnes det opp for et interaktivt rom for barna i publikum. Forestillingen spilles lørdag 10. september, og passer for barn mellom 4–8 år. Kjøp billetter her.

10. september kan barna hjelpe Klara med å finne tilbake til fantasien sin.

2. Mozart som barn

Hvorfor brukte man egentlig parykk på 1800-tallet? Skrev de virkelig med blekk og fjærpenn? Hvordan klarte de seg uten telefon og iPad? I denne fortellerforestillingen blir publikum kjent med en av verdens største komponister, Mozart, og historien om hans liv og reise rundt i Europa med familien hans på 1800-tallet. Vi møter også hunden Pimperl, og får vite hva som skjedde da Mozart ble invitert til Kongen og Dronningen av Frankrike. Forestillingen spilles søndag 25. september, og passer for barn fra 4 år og deres familie. Kjøp billetter her.

Lær om Mozart, hvordan de levde på 1800-tallet og om familiehunden Pimperl. Foto: Isabell Klett

3. Danseforestillingen UNI

Et humoristisk, akrobatisk overraskende stykke er det du kan forvente deg av danseforestillingen UNI. Gjennom en uforutsigbar tilnærming til lyd, bevegelse og sang skaper danserne en lett og spennende atmosfære. Stykket starter i et åpent og nakent rom, men rommet forvandles i løpet av stykket og fylles med detaljerte omgivelser, med forbløffende scenarioer. Forestillingen spilles lørdag 1. oktober, og passer for barn fra 6 år. Kjøp billetter her.

Danseforestillingen UNI spilles på Sentralen 1. oktober.

4. Alle har en liten dør bak øret

Bli kjent med gåsen som har så alt for mange tanker i hodet sitt, katten som liker å dra på eventyr og grisen som ønsker å bli astronaut. I skyggeteateret "Alle har en liten dør bak øret" treffer vi også muldvarpen som fort graver seg ned og hunden som har en storm i hodet. Med magisk lyssetting blir figurene levende, tonesatt til musikk av Annlaug Børsheim. Forestillingen spilles lørdag 21. oktober, og passer for barn fra 2 år. Kjøp billetter her.

22. oktober kan barna la seg imponere av den kreative scenografien til skyggeteateret "Alle har en dør bak øret".

5. Lille Trille og Trille

12. november er det forestillinger for de alle minste på Sentralen. Bli med inn i et poetisk og fargerikt univers, et drømmeland bestående av store, små, lysende og rullende baller. Gjennom dans, sang og lek med ballene blir spedbarna med inn i den uimotståelige magiske, runde verden. De litt eldre møter på fugler, frosker, en skilpadde og andre morsomme skapninger, før de får komme inn i scenografien sammen med danserne og over tusen perleballer. Forestillingen Lille Trille kl. 12:00 er for de aller minste (0–1 år), og Trille kl. 14:00 er for de på 1–2 år. Kjøp billetter her.

Lille Trille for spedbarn på 0–1 år kl. 12:00 og Trille for de mellom 1–2 år kl. 14:00.

BONUS: Barnas Ultimadag

Barnas Ultimadag 18. september er kanskje ikke en teaterforestilling, men absolutt en mulighet for barna å få oppleve kreativ moro, gode historier og spennende lyd. Les fullstendig program for dagen her, og kjøp billetter her.

Barnas Ultimadag den 18. september.
No items found.