Klassisk sommer

Får du besøk utenbys fra eller skal du selv reise til Oslo og er på utkikk etter sol, musikk og byens (kanskje) beste servering? 

Ingen grunn til å lete lenger. Det Norske Kammerorkester, i samarbeid med Sentralen, holder sommeråpent i hele juli og ønsker velkommen til flotte musikalske opplevelser.  

På scenen står noen av landets fremste musikere, og hver uke presenterer vi nytt program som vil overraske og underholde hele familien. 

Velkommen til en hyggelig sommerdag på Sentralen! 

Strengeleik

30. juni, 1., 2. og 3.juli kl.12 

Tre ganger fire strenger er……underlig, vakkert, meditativt og morsomt! Hvorfor er det fire strenger på en fiolin og hva går det an å gjøre med dem? I dette programmet gir vi deg fun facts du kan bruke i selskapslivet, men fremfor alt en flott lytteropplevelse.

Med: Liv Hilde Klokk-fiolin, Ida Bryhn-bratsj og Torun Stavseng

Billetter finner du her!

Du holder deg godt Beethoven!

4., 5., 7. og 8.juli kl.12 

«.. jeg sa: du holder deg godt, Beethoven!! …» Han hører ikke for han er døv. I tillegg har han ligget i graven i 193 år. Men han holder seg godt. Musikkens hans står fjellstøtt når vi i år feirer hans 250-års bursdag. Vi gir deg i tillegg til musikken et «kræsjkurs» inn i Beethovens liv og følelser. 

Med: Johanne Haugland, Per Kristian Skalstad, Marthe Husum og Inga Byrkjeland

Billetter finner du her!

Musikalske bestiser

9., 10., 11. og 12.juli kl.12 

Hvorfor henger alltid fiolinen og klaveret med hverandre? Hva er det med den lille brune flisa med de tynne strengene som alltid skal ha med seg den svartkledde og hammersterke bodybuilderen. Ja, det får du kanskje svar på her. Uansett byr de begge på det beste av seg selv og ikke minst hvorfor de musikalsk kler hverandre så godt.    

Med: Camilla Kjøll, Christian Ihle Hadland

Billetter finner du her!

Musikalske fantasier

14.,15.,16. og 17. juli kl. 12 

Musikk skaper bilder og fantasier, men der noen hører skogens ro hører andre byens larm. Musikken selv er slik at av og til taler den til fantasien vår, andre ganger er den mer intellektuell. I dette programmet har musikerne hentet frem musikk som tydelig gir oss assosiasjoner til fantasien. Så er det opp til deg å lage dine egne historier. 

Med: Sara Chen, Catharina Chen, Ole Kristian Haagenrud

Billetter finner du her!

Charterfeber!

18.,19., 21. og 22. juli kl.12 

Musikk fra steder mer kjent for heftige rytmer, salsa og badestrender, men også en tur dit blant annet Dvořákreiste for å oppleve «den nye verden». Bli med på en musikalsk guidet tur helt uten CO2 utslipp, kun med fare for at beina ikke kan holdes i ro. 

Med: Bjarne Magnus Jensen, Johanne Haugland, Hanne Skjelbred og Audun Sandvik.

Billetter finner du her!

Klassiske sommerdrikker til klassiske perler

23., 24., 25. og 26. juli kl.12 

Hva drikker man til klassisk musikk? Vi presenterer noen av perlene fra det klassiske musikkrepertoaret og vår bartender Steinar forteller hvordan man lager gode sommerdrikker for store og små som kan passe til f.eks. «Svanen» av Saint-Saëns. Kanskje finner du noen av smaksvariantene etterpå i kafeen som du kan ta med deg ut i sommervarmen.

Med: Bjarne Magnus Jensen, Audun Sandvik, Sveinung Bjelland og Steinar Jensen (bartender)

Billetter finner du her!

Valget mellom disse konsertene er kanskje ikke så enkelt. Da lønner det seg å planlegge sommeren og bestill en konsertpakke der du selv velger fire av disse konsertene.

Billettpriser: 

Voksen kr. 200,-

Barn kr. 50,-

Familie (to voksne med opptil tre barn) kr. 500,-

Få med deg