Etasjeoversikter for Sentralen

Sentralen er et stort hus på over 12.000 m2, så det er ikke flaut å måtte sjekke kartet dersom du skal finne frem til riktig sal eller rom.

I vår 1. etasje finner du både den største salen som tar 800 publikummere, Marmorsalen, vår restaurant og kafeteria og ikke minst Vinterhagen der du både kan oppleve kultur og ta et glass.

Og så kan ta deg en skikkelig rundtur i alle etasjer i denne totaloversikten.

Beveger du deg opp i 2. etasje, kommer du til det gamle bankhvelvet som i dag rommer en intim scene med plass til 150 gjester. I denne etasjen finner du også seks av Sentralens møterom.

I 3. etasje beveger du deg tilbake i historien til en bar fylt av gjenstander fra fordums bankhistorie, Gullbaren. Og skråner du over marmorgulvet kommer du inn i Gullhallen, som fungerer som foajéområde for Forstanderskapssalen rett ved siden av. Her toner klassisk musikk ofte ut, men la deg ikke overraske dersom tungrock også fyller banksjefenes gamle styrerom. 

Ettersom Sentralen er produktet av to sammenslåtte bankbygg med henholdsvis fire og seks etasjer, så er det bare kontordelen av bygget som har seks etasjer. For publikum er det derfor etasjene fra 1. til 4. som byr på aktiviteter. Sjekk forøvrig ut vår etasje 4+ 

Kunst, dans og øvelser dominerer i 4+, der Vanessa Baird har dekket en hel vegg og bankfunksjonærenes gamle gymsal har blitt til en moderne konsert- og dansesal. Her finner du også rom som kan brukes til å øve inn det neste store eller oppføre en mindre konsert; våre tre produksjonsrom (P1, P2 og P3). 

I de to øverste etasjer holder våre sosiale entreprenører i SoCentral hus, de som skal bidra til å løse samfunnets utfordringer. Kanskje er det her spiren sås som sørger for at oljealderen avløses av noe grønnere?

Alle etasjeoversikter er designet av Metric, som også har laget webdesignet for Sentralens nettside.