Camilla Løw, «Oscillations»

Over baren i Marmorsalen har Camilla Løw satt sitt særegne preg på Sentralens største scene.

Camilla Løw (f.1976) er utdannet ved Glasgow School of Art fra 1998 til 2001. Siden har hun blant annet stilt ut i Edinburgh, San Francisco, Paris, Malmø, Berlin, London, Bergen, New York, Køln, Athen og Stockholm. I 2012 hadde hun en separatutstilling i Museet for Samtidskunst i Oslo. Løw jobber ofte med klare primærfarger og geometriske former og strukturer. 

Hun bruker gjerne grunnformene sirkel, kube og triangel, og flere av hennes skulpturer er i materialer som pleksiglass, stål, tre, plastikk og betong. Løw er representert ved galleriene Elastic i Malmø og Jack Henley i New York, og hennes verker har blant annet blitt kjøpt inn til Henie Onstad Kunstsenters skulpturpark gjennom Kunstgaven, finansiert av Sparebankstiftelsen DNB. Løw var den første som mottok Statoils kunstnerstipend i 2007. 

På Sentralen har hun laget tre lysinstallasjoner i neonrør, plassert i Marmorsalen. Lampene er formet som lyn, henger over baren og er tre meter lange. Det minimalistiske og rene uttrykket står i sterk kontrast til byggets massive, barokke arkitektur. 
Verket har fått tittelen Oscillations, og Løw knytter det til sangen med samme navn av Silver apples.

Videoen til sangen som har inspirert Camilla Løws kunstverk i Marmorsalen.