Are Mokkelbost, «Two Times» og «Leash»

Tre glassmalerier av Are Mokkelbost setter sitt lyspreg på Sentralens to serveringssteder i 1. etasje.

Are Mokkelbost (f.1976) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo fra 1997 til 2002. Han er kanskje mest kjent for sine detaljrike og poetiske collager som er ekstremt detaljrike og storslagne. Han bruker materialer fra magasiner og blader, men har også jobbet med glass og tekstil.

I tillegg til å være billedkunstner, er Mokkelbost også musiker og komponist og spiller i flere band. 
Mokkelbost har blant annet stilt ut i Antwerpen, Paris, New York, Rotterdam, Oslo, Moss og Los Angeles. Han er innkjøpt av blant andre DNB, UD, Hydro, Kunst på Arbeidsplassen og Henie Onstad Kunstsenter (gjennom Kunstgaven, finansiert av Sparebankstiftelsen DNB).

I Sentralen har Mokkelbost laget heldekkende glassbilder til tre av de store vinduene på gateplan ved husets kafeteria- og restaurantområde. Bildene er transparente slik at man kan se gjennom dem og inn i Sentralen.

Motivene tar utgangspunkt i en collageteknikk der silhuetter og former klippes ut i klare farger. Formene brettes slik at baksidens farger kommer frem, samtidig som silhuetten forandres.

Når solen strømmer gjennom glasset vil det gi et spennende lysspill for de som oppholder seg i rommene, og motivene er i stadig forandring. 

Verkene i restaurantdelen har fått titlene "Leash" og "Mended Paths", og det andre verket "Two times" er i kafeteriaen.