Oslo Jazzfestival: Wettre/Kleive

Oslo Jazzfestival: Wettre/Kleive

22.00 Hvelvet

Tilbake til program

Pris enkeltbillett Wettre/Kleive: 240,-

Pris dagspass for Sentralen 17.08: 620,-

Klikk her for info om dagspass for Sentralen.


Wettre/Kleive


Petter Wettre og Audun Kleive ga i 2010 ut «The Only Way to Travel 2». Plata er en oppfølger til «The Only Way to Travel» hvor Per Oddvar Johansen spilte trommer. Og for Wettre er egentlig begge utgivelsene blitt til ved tilfeldigheter. Den første skiva var egentlig en øving, hvor både opptakskvalitet og det musikalske klikket såpass godt at det endte i en Spellemannspris for beste jazzinnspilling. Oppfølgeren, med Kleive på trommer, ble også til ved en tilfeldighet da Wettre skulle spille konsert under Oslo Jazzfestival i 2010, sammen med den britiske pianisten Jason Rebello, som skadet foten slik at han måtte avlyse. Inn kom Kleive og resten er historie. 

Opptaket ble faktisk aldri gitt ut på fysisk format, men forandret Spellemannprisen, for innspillingen ble den aller første heldigitale utgivelse som ble nominerte til Spellemann i Åpen klasse samme år. 

Det lekne, spretne og groovye trommespillet til Kleive som bare ruller og går, passer perfekt til Wettres saksofon, som i kjent jazzånd slipper seg skikkelig løs. At dette er jazz fra øverste hylle kan ingen betvile, og kanskje har det tilfeldige spilt en rolle, for dette er spontant og fresht. Det føles som de ikke har gjort annet enn å spille sammen. 
Festivalprogram: www.oslojazz.no/program

Kjøp billetter: oslojazz.ticketco.events

Følg oss: Facebook | Twitter | Instagram | Spotify

Få også med deg